Smart Shopping: Accesorii care se asortează oricărei ţinute

intro

Secretul persoanelor care arată, indiferent de moment sau situaţie, effortlessly stylish, constă într-o garderobă bazată pe o serie de piese atemporale, completată în fiecare sezon cu câteva IT-item-uri care să reflecte cele mai recente tendinţe.

Îţi propun mai jos o serie de accesorii care pot fi asortate oricărui tip de ţinută şi purtate în oricare moment al zilei, garantând că nu te vei mai confrunta vreodată cu probleme de tipul „oare ce fel de pantofi/colier/poşetă s-ar potrivi look-ului meu de azi?”. Poţi alege să investeşti într-o piesă mai costisitoare (şi când spun „investeşti” nu exagerez, căci atâta timp cât le păstrezi cu grijă, după un timp, poţi vinde unele piese de designer la preţuri chiar mai mari decât cel cu care le-ai achiziționat iniţial), ori poţi să mergi pe o variantă budget-friendly, dar tot pe atât de cool.

De câteva sezoane încoace, franjurii sunt peste tot, însă nu ar trebui să te îngrijoreze faptul că în curând, popularitatea lor va fi furată de vreun alt trend – graţie alurii jucăuşe, franjurii sunt un element al cărui şarm se menţine atemporal. Aşadar, o pereche de sandale negre cu franjuri, cu toc mic, pătrat, ultra-comod, şi potrivit oricărui moment al zilei, reprezintă o piesă pe care îţi sugerez să nu o ratezi.

13

Tot din seria „franjurii sunt şi vor fi mereu cool”, o eşarfă cu tiv franjurat se asortează perfect cam oricărui tip de ţinută – o poţi lega în jurul gâtului peste o cămaşă cu guler masculin, o poţi purta înnodată o singură dată, pe post de colier, alături de o rochie, ori pur şi simplu o poţi pune pe după gât, ca atare, neînnodată, peste un tricou. Nu ocoli modelele cu print – le poţi alătura ţinutelor uni pentru a sparge monotonia, ori le poţi purta alături de alte imprimeuri, pentru a crea un impact vizual de efect.

12

Colierele stil choker sunt foarte în vogă în acest sezon – dacă alegi unul minimalist, metalic, îl poţi purta alături de absolut orice şi indiferent de dress code-ul impus.

16

O coroniţă sau o diademă cu flori metalice poate părea un accesoriu pretenţios, care merge asortat numai ţinutelor elegante, însă le poţi purta fără probleme alături de ţinute casual (chiar şi cel mai basic look compus din jeans şi un tricou simplu), pentru a le oferi un plus de feminitate şi un contrast inedit.

17

Cerceii micuţi, tip stud, se potrivesc, ce-i drept, cam oricărei ţinute, dar cum eu nu m-am dat vreodată în vânt după ei, îţi propun să îţi achiziţionezi un set de cercei mai de impact, precum cei de la Mango (varianta din metal auriu cu detaliu vopsit), sau Marni (varianta din metal auriu cu detaliu din piele). Fără îndoială, îi poţi purta cam cu orice.

14

Pe lângă poşetele clasice, structurate, îţi sugerez să ai în garderobă un rucsac, care merge asortat atât unui look sporty, cât şi unei ţinute romantice, precum o rochie vaporoasă, ori o fustă cu volane sau pliseuri, pentru contrast.

11

Poate părea un accesoriu extravagant, dar un ham simplu, minimalist, din piele neagră, poate însoţi la fel de bine un tricou clasic sau o rochie de seară. Îţi propun să te orientezi către Zana Bayne, ori către varianta 100% made in Ro – Hedare – pentru un astfel de accesoriu plin de impact.

15

SHOP THIS STORY: