Cum să slăbim corect. Sfaturi de la medicul nutriționist Mihaela Bilic

Pentru cele mai multe dintre reprezentantele sexului frumos, una din rezoluțiile la început de an este să să slăbească, să scape de kilogramele în plus, să aibă o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos. Iată care sunt recomandările unuia dintre cei mai apreciați medici nutriționiști din România!

Primul lucru la care trebuie să fii atentă atunci când vrei să slăbești este nutriția. Iar singura modalitate de a pierde kilogramele în plus este aceea de a mânca în deficit caloric. Mai exact, de a consuma mai puțină hrană decât are nevoie corpul tău pentru a-și menține greutatea actuală.

FOTO: Hepta

Cum se poate slăbi corect? La această întrebare a răspuns Mihaela Bilic în emisiunea ”Doctor de bine”, difuzată pe stirileprotv.ro și pe www.doctordebine.ro.

Dacă nu pe 1 ianuarie, măcar într-o zi de luni lumea începe o dietă! Probabil din sentimentul de vină – am mâncat prea mult de Sărbători. Dar o minune ține 3 zile și nu poate să ne schimbe instinctele – mâncarea înseamnă plăcere, grăsimea înseamnă supraviețuire și slăbirea e percepută drept ofensă adusă naturii. Pentru natură, a slăbi nu e un obicei realist!”, a spus Mihaela Bilic.

 ”A ține lucrurile în control înseamnă să mănânci un pic din toate. Asta e cea mai bună soluție. Dar nici moderația și echilibrul nu ne stau în fire! Suntem mai degrabă construiți pe legea ”totul sau nimic”. De Sarbători, am mâncat cu două guri, acum vrem măsuri drastice să ștergem excesele.”

Vezi interviul integral cu Mihaela Bilic AICI!

Și nu uita! Alături de alimentația corespunzătoare, sportul te va ajuta să slăbești și să ai un corp tonifiat. Nu este nevoie de antrenamente dure, ci doar de mișcare. Cât mai multă mișcare. Așadar, aleargă în parc, mergi pe bicicletă, poți practica yoga sau poți dansa.

Categorii Lifestyle