Simply the Best: Tina Turner, într-un documentar pe HBO

tina turner

Tina Turner (81 de ani) este cea mai nouă vedetă care beneficiază de un documentar ce prezintă incursiune în intimitatea vieții ei personale și profesionale. Producția va fi difuzată de HBO luna viitoare și se intituleză simplu ”TINA”.

Filmul se va concentra pe cele șase decade din cariera uneia dintre cele mai mari cântărețe ale tuturor timpurilor – de la începuturile ei în industria muzicală și până la obținerea faimei absolute și va prezenta și zbuciumul ei de ordin personal. Producția va conține interviuri cu însăși protagonista Tina Turner, filmate la reședința ei din Elveția (Tina Turner a obținut cetățenia elvețiană în 2013, dar locuiește aici încă din 1994), mărturii ale apropiaților și înregistrări de arhivă, unele dintre ele vechi de 60 de ani. Printre vedetele care mai apar în film se mai numără Angela Basset, cea care a interpretat-o pe Tina Turner în filmul biografic, Oprah Winfrey, Kurt Loder – co-autor al volumului ”I, Tina” și Katori Hall – autoarea musicalului despre viața artistei, dar și soțul cântăreței, Erwin Bach.

tina turner

Filmul se concentrează și pe latura emoțională a vietii artistei, care este o supraviețuitoare a violenței conjugale și a abuzurilor. În 1981, Tina Turner a acordat un interviu publicației People despre traumele îndurate în timpul mariajului ei cu Ike Turner, cel care i-a fost și soț și partener muzical, de care divorțase în 1976.

tina turner ike
Ike și Tina Turner, în timpul șederii lor în Germania între 1973 și 1975

Interviul i-a cimentat Tinei Turner imaginea de supraviețuitoare și i-a netezit calea către statutul de icon al muzicii, drum care părea închis după abuzurile îndurate în timpul căsniciei ei presărate cu violență.

tina turner

Tina Turner a vandut peste 100 de milioane de albume și este unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali ai Statelor Unite ale Americii. A câștigat 12 premii Grammy și este prima femeie și primul artist de culoare ajuns pe coperta revistei Rolling Stone. Rolling Stone a clasat-o pe Turner în topul celor mai mari 100 de artiști ai tuturor timpurilor. În 1986, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

TINA” este produs de regizorii laureați cu Oscar Dan Lindsay și T.J. Martin și va fi difuzat pe 27 martie.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle