Simone Rocha este noul designer care va semna o colecție alături de H&M

simone rocha H&M

Cu numele de cod Pearl, designerul de origine irlandezo-chineză Simone Rocha va lansa o colecție de haine alături de gigantul din industria retailului H&M. Discuțiile dintre cele două entități au început în urmă cu trei, dar s-au materializat de-abia în această perioadă, iar din luna martie, piesele semnate Simona Rocha x H&M vor fi disponibile în magazine.

Stilul impus de Simone Rocha este caracterziat de feminitate și de feminism, accentuat de elemente precum broderia englezească, tespturile subțiri de bumbac, în dungi, tweed, țesături matlasate, funde și broderii cu perle. Simone Rocha a povestit pentru Vogue că a vrut să creeze o colecție sustenabilă, având în vedere că gigantul H&M isi lasă o amprentă semnificativă asupra poluării prin producția în masă de haine.

simone rocha H&M

”Sustenabilitatea a fost o condiție esențială pentru noi. Am folosit bumbac organic, poliester reciclat și ață compostabilă. Sunt curioasă cum vor primi oamenii această colecție, cred că vor fi surprinși de calitate și vor avea parte de produse pe care să le poarte întreaga viață”, povestește Simone Rocha.

Colecția creată în colaborare cu H&M va conține atât piese de damă, cât și haine bărbătești și pentru copii, laturi neabordate până acum de designer. De asemenea, creatoarea va lansa în premieră și un produs de machiaj în cadrul colecției – un produs de culoare roz, care se poate folosi atât pe buze, cât și pe obraji.

simone rocha H&M

Simona Rocha s-a lansat în industria modei în urmă cu 10 ani și acum e mândră ca a juns în galeria designerilor care lansează colecții alături de H&M, iar printre aceștia se numără Martin Margiela, Versace și Comme des Garçons. Creatoarea  de modă povestește că și acum mai are o piesă din colecția H&M lansată alături de Lanvin și păstrează cutia de ambalaj în dormitorul casei părintești din Dublin.

Foto: H&M