Simona Halep, la Cina Campionilor de la Wimbledon

simona halep

Jucătoarea româncă de tenis a luat parte duminică seara la Cina Campionilor de la Wimbledon, desfășurată la Guildhall, Londra. Alături de Simona Halep a fost și câștigătorul finalei masculine de tenis, Novak Djokovic, care a venit la eveniment direct de la meciul de patru ore susținut împotriva lui Roger Federer. La petrecerea care celebreaza campionii de la Wimbledon au luat parte numeroase alte personalități din lumea sportului și nu numai. 

simona halep wimbledon

Simona Halep a purtat o rochie de seară lungă, neagră, pentru că evenimentul are ca dress code black-tie.

Cina Campionilor de la Wimbledon este un eveniment tradițional care celebrează câștigătorii turneului britanic, iar Simona Halep a venit însoțită de familia ei și de anturajul ei sportiv, din care face și prima jucătoare româncă ce a câștigat un turneu de gland slam, la Roland Garros, Virginia Ruzici.

Halep a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros (2018), după alte trei finale de Grand Slam: două la Roland Garros (2014, 2017) și una la Australian Open (2018).

Simona Halep a câștigat la simplu de-a lungul carierei 19 turnee și a mai disputat alte 17 finale, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria țării noastre. A disputat și finala Turneului Campionilor în 2014 când a pierdut la Serena Williams, aceasta după ce anterior în grupe Halep îi administrase cea mai dură înfrângere din carieră de la acea oră (6-0 6-2).

Pe data de 13 iulie 2019, Halep a câștigat cel mai prestigios turneu de Grand Slam și anume Wimbledon, după ce a trecut în două seturi, scor 6-2 6-2 de favorita numărul 10 la acel moment, Serena Williams.

Simona Halep a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019. A ocupat această poziție timp de 64 de săptămâni, fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevității ca lider al circuitului. Halep a încheiat anii 2017 și 2018 pe primul loc în lume în clasamentul WTA. În prezent ea se află pe locul 4 mondial.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle