Simbolul vieții și al renașterii – apa, accent de referință în noua colecție de primavară-vară Reserved

reserved

Fascinația pentru natură și modul în care aceasta coexistă cu omul au reprezentat punctul de inspirație al colecției Reserved RE.DESIGN primăvara-vară 2020. Principalul accent a fost pus pe simbolul vieții și al renașterii – apa. Designerii brandului s-au inspirat din strălucirea ei, din fluiditatea mișcării, din transparența și din jocul de lumini ce au loc la suprafața ei. Puterea naturii conectează omul cu aceasta și estompează granițele dintre ceea ce este permanent și ceea ce este efemer.

reserved primavara-vara 2020

reserved primavara-vara 2020

Una dintre inspirațiile vizuale a fost Ophelia lui Shakespeare care, la fel ca în tabloul lui John Everett Millais, plutește pe apă purtând o rochie lungă, decorată cu flori brodate din argint. Reserved interpretează această estetică pentru a o prezenta în versiunea contemporană – modernă, dar nu lipsită de romantism.

reserved primavara-vara 2020

reserved primavara-vara 2020

Astfel apar motivele decorative ale algelor și florei acvatice surprinse în mișcare, dar și florile îmbibate în nuanțe de negru, desprinse parcă dintr-un tablou baroc, transpuse atât pe satin elegant, cât și pe nailon sport. Aceste materiale au fost folosite pentru a crea rochii maxi, cu volane decorative la baza decolteului, bluze cu mâneci bufante, fuste midi cu pliuri și colanți.

reserved primavara-vara 2020

Designerii au încercat să combine tendințe aparent contradictorii, care se întrepătrund și se completează reciproc în colecția Reserved RE.DESIGN primăvara-vară 2020. Colecția cuprinde croieli clasice, elegante, elemente preluate din îmbrăcămintea sport (nylon, șnururi, topuri scurte și buzunare practice, adesea supradimensionate), precum și modele romantice, eterice și extrem de feminine (șifon, transparență, modele florale fine). Diversitatea se manifestă și prin paleta de culori, care se echilibrează perfect – negru profund, bej clasic, roz intens și alb și pasteluri pudrate (albastru, galben, violet).