Și fetele pot să boxeze

box

OK, ştiu că v-am povestit că eu una sunt fan Pilates. Şi nu mă dezic încă de această pasiune, doar că… mai am o confesiune de făcut: mi se pare din ce în ce mai interesant să combin această formă de sport cu una ceva mai activă, ca boxul. Deși la prima vedere pare un sport destul de… agresiv, practicat mai mult de către bărbați, vă spun sincer că boxul nu este o simplă demonstrație de forță. Este o formă de mișcare complexă care, n-o să credeți, poate avea și un rol terapeutic, de descărcare, atunci când ai parte de o perioadă stresantă sau agitată. De ce box? Care sunt beneficiile? Este o formă de mișcare cardio, foarte bună pentru cei care vor să slăbească și nu numai. Dincolo de forță și viteză, coordonarea și concentrarea asupra mișcărilor stau la baza antrenamentului. În plus, este un exercițiu minunat ca să-ți depășești limitele personale. Te poți antrena cu un personal trainer sau chiar singur(ă), la sacul de box. Un antrenament durează o oră, interval la care se adaugă timpul de încălzire, de aproximativ 15 minute. Într‑un antrenament ai parte de 12 reprize, fiecare dintre ele cu o durată de câte trei minute. Într-o oră de box poți pierde circa 700 de calorii, ceva mai mult decât la o oră de schi sau jogging.

UNDE TE POŢI ANTRENA?

* Eu am început la Cross Fit Nord BVS și fac ședințe cu antrenor personal. @crosfitnordbvs

* O altă variantă ar fi Costin Bucura Studio, unde poți face atât ședinte de grup la sac, cât și antrenamente personale. (str. Tăbăcarilor nr. 7)

* Pescariu Sports and Spa este o altă opțiune, unde poți alege dacă îți dorești ședinte private sau clase cu mai mulți participanți. @pescariusportsandspa

* Beat 45 este genul de sală unde antrenamentele de box sunt de tip circuit. @bit45fitness

BOX CAMP Dacă îți plac aventurile și vrei să aprofundezi acest sport, poți intra pe www.bookmartialarts.com, unde poți găsi cele mai cunoscute tabere pentru box. Există pachete complete cu antrenamente și cazare. Thailanda este o destinație pentru care ai cele mai multe oferte (în plus, beneficiezi și de avantajul unei clime perfecte și a unor plaje fantastice). În Europa, Spania are cele mai multe opțiuni.

Categorii Lifestyle