Și buzele gotice au reguli. Nu-i așa?

mary_katrantzou_hepta_680717

Rujul gotic vorbește despre a fi atrăgătoare, sexy și misterioasă. Cine nu își dorește asta? Dacă te-ai hotărât să îl porți, trebuie să știi că există câteva reguli de care trebuie să ții seama. Fără respectarea lor, lucrurile ar putea avea un rezultat mai puțin plăcut vederii. Care sunt aceste reguli și cine ne inspiră în alegerea rujului gotic, citește mai jos!

Buzele sunt vedetele

Dacă te-ai decis pentru buzele închise la culoare, află că machiajul este musai să fie unul minimalist. Ferește-te de alte culori aplicate față! Efectul va fi contrar dorințelor tale. Mary Katrantzou (foto sus) a reușit acest lucru. Cu o simplă culoare, cireașa neagră, a făcut inutilă folosirea oricărui alt machiaj. Ideea e simplă: buzele trebuie să rămână vedetele, restul feței urmând a arăta cât mai natural. Un auriu palid pe pleoape sau nude lasă buzele să rămână în atenție. Sau, dacă preferi, smoky eyes însă într-o variantă naturală. Poți opta pentru un contur puternic al ochilor, rimel sau sprâncene îndrăznețe așa cum întâlnim la Rodarte care folosește un merlot mat. Un iluminator pe obraji este tot ce mai ai nevoie.

Fiecare cu goticul său

Oricât de mult ți-ai dori să porți un ruj gotic, culoarea tenului tău are ultimul cuvânt. Un ten închis îți va permite să folosești o nuanță mai închisă, așa cum un ten deschis va cere una mai soft. În fond, chiar ai de unde alege. Nuanțele sângerii, bordeaux, burgundy dar și violet sunt opțiuni de luat în seamă. Însă, nu uita de onyx și de negrul pur!

Sibling toamnă/iarnă 2016
Sibling toamnă/iarnă 2016

Buza gotică cu obraz subțire se ține

Nu este un moft, însă e bine să știi că orice culoare închisă pusă pe buze nu va face decât să îți scoată în evidență chipul. Prin urmare, orice imperfecțiune nu va rămâne neobservată oricât de mult ți-ai dori lucrul ăsta. Întrebare: cât de hotărâtă ești să riști sau cât de bine arată tenul tău?

Sezonul rece petrece

Goticului îi place vara, însă toamna târziu și iarna, parcă aș îndrăzni să spun ca acesta este momentul lor. Deși la prima vedere ai putea crede că buzele gotice îți vor răpi din căldura chipului, lucru de nedorit în sezonul rece, dacă vei ține cont de toate regulile impuse de culorile închise, vei observa că tenul tău este mai luminos, mai frumos și mai bine pus în evidență.

Fenty X PUMA toamnă/iarnă 2016
Fenty X Puma toamnă/iarnă 2016

Nu luciu, nu murdărie

Chiar dacă poate părea tentant, aspectul lucios pe buzele gotice nu este cu like. Burgundy-ul cu aspect lăcuit întâlnit la Sibling ce duce cu gândul la un măr otrăvit te-ar putea face să nu asculți acest sfat. Totuși, este indicat să eviți luciul pe o buză gotică, aspectul de murdărie fiind pericolul ce  amenință să distrugă imaginea. Dacă insiști, îl poți aplica într-o cantitate mică însă doar  în zona de mijloc a buzei. Ia exemplu de la Fenty x Puma care folosește un negru mat pe care destul greu îl poți refuza.

Atenție sporită!

Cum îți spuneam, buzele gotice cer o atenție specială. Ideea e simplă: orice milimetru de culoare aplicat greșit poate deveni drumul sigur spre dezastru. Tocmai de aceea, folosește o pensulă de buze sau, dacă precizia este unul din punctele tale forte, aplică rujul direct cu degetul pornind din centrul buzei spre margini. Ai grijă ca linia de contur să nu fure niciun pic din farmecul gotic. Specialiștii recomandă chiar aplicarea înaintea rujului a unui eyeliner sau a unui creion pe toată suprafața buzei. În felul acesta culoarea va fi păstrată mai bine. Un alt amănunt de care ai putea să ții seama: după aplicarea primului strat de ruj, șterge-l ușor, apoi revino cu cel de al doilea strat.

După cum vezi, șase reguli și buzele gotice devin atracția sezonului. Pentru că pentru asta sunt regulile, pentru a ne ajuta, nu-i așa?

Foto: hepta.ro