Show Louis Vuitton cu un cor de 200 de personaje de epocă

Prezentarea colecției toamnă-iarnă 2020/2021 a fost una inedită, invitații intrând în construcția efemeră construită în curtea muzeului Luvru,  într-un întuneric aproape total. Odată cu primele acorduri ale muzicii special compusă de Woodkid și Bryce Dessner, cortina neagră din fundal s-a ridicat, dezvăluind un “perete viu”, format din 115 cântăreți și 85 de figuranți, toți îmbrăcați până la cel mai mic detaliu în costume din diverse culturi și epoci – de la secolul XV până la 1950 și de la Versailles, la curtea imperială a dinastiei Ming.

Pentru crearea extravagantului decor cu personaje de epoca, Nicolas Ghesquiere a lucrat cu Milena Canonero, cea care a creat costumele pentru Portocala Mecanică și alte filme ale lui Stanley Kubrick.

Muzica live, special compusă pentru prezentare de către Woodkid și Bryce Dessner, a avut la bază o piesă a organistului Nicolas de Grigny, compozitor contemporan cu Bach, care nu a obținut recunoaștere în timpul vieții, iar muzica lui nu a fost vreodată auzită la Luvru până aseară…

Nicolas Ghesquiere, directorul artistic al colecțiilor Louis Vuitton pentru femei, și-a numit colecția “A Clash of Epochs”, un amestec extrem a diverselor epoci cu prezentul, intr-un exercitiu stilistic care a trimis pe podium rochii inspirate din secolul XIX si jachete intensiv brodate de secol XV, in combinatie cu geci de schi sau motociclist si combinezoane de aviator.

“Aceasta colectie este exact opusul unui total look”, a spus designerul. “E bine sa faci tot ce poate fi facut cu hainele, sa le combini si sa le suprapui, sa gasesti noi posibilitati, fara nici o constrangere mentala de ce ar merge si ce nu”.

Categorii Lifestyle