Shopping the it shoes: Papucii care au cucerit o lume întreagă 

Papucii

Dacă ai deschis recent contul de instagram al oricărui fashion influencer internațional, nu aveai cum să nu dai de the Lido mules, papucii care fac senzație de două sezoane estivale încoace. Dar ce este atât de atractiv la acești papuci sau sandale care au cucerit lumea? 

Vara înseamnă, în materie de încălțăminte, barete. Sandalele sunt prin definiție sininonimul sezonului cald, dar atunci când Bottega Veneta a lansat Lido mules, o lume întreagă s-a oprit în loc și aparent sunt imposibil de detronat dintre preferițele personalităților fashion. Iar dacă vrei un exemplu concret de fan înrăit Bottega Veneta,  frumoasa Rosie Huntington-Whiteley pare că s-a născut ca să poarte acest model. Dealtfel, dressingul ei conține aproape toate modelele lansate de Bottega: barete multiple foarte subțiri, plasă, piele matlasată, piele simplă… chiar în mai multe variante cromatice.

Bottega Veneta

Iar pe lângă ea, mai toată crema modei internaționale și-a pliat garderoba pe papucii-minune. De fapt, adevărul este că modelul minimalist, arhitectural se potrivește cu aproape orice, dând totodată un aer extrem de sofisticat întregului look. 

Purtați la jeans suflecați, jeans extralong, rochii lejere cu nasturi, rochii de seară, costume masculine – absolut orice pare să fie perfect completat de papucii cu o baretă lată, eventual matlasată, cu toc mediu subțire sau dreptunghiular. Designul minimalist, caracterizat în special de botul pătrat despre care unii mai răutăcioși au spus că seamănă cu o labă de gâscă, are, asupra piciorului, un efect diametral opus. Datorită formei, glezna este subțiată și alungită, iar piciorul pare foarte îngust și delicat. Asta, desigur, dacă pedichiura este absolut perfectă! 

Rosie Huntington-Whiteley

Brandurile mass market au înțeles forța acestui trend și s-au adaptat rapid. Iar noi am găsit câteva modele accesibile pe care, nu mai sta pe gânduri, dacă îți dorești ca outfiturile tale urbane să pară desprinse din cele mai stylish povești de pe Instagram, trebuie să le ai:

Papuci Deichmann Star collection, 69 lei
Papuci H&M, 129,99
Papuci Uterque, 515 lei
Papuci Uterque, 515 lei –
Papuci Zara, 199,90 lei
Papuci Zara, 299,90 lei
Sandale Deichmann Star Collection, 69 lei
Sandale Pull&Bear, 149,90 lei
Sandale Pull&Bear, 129,90 lei

Foto: PR, Hepta