Shopping List: 10 jachete cool pentru primăvara aceasta

Gata cu paltoanele! E vremea trenciurilor, a jachetelor și a blazerelor de primăvară. Și dacă tot suntem în căutare de piese cool pentru a ne compune garderobele de sezon, ne-am gândit să facem o selecție de jachete și să-ți oferim câteva styling tips de bună purtare. 

Piesele de tranziție între sezoane sunt problematice, întrucât nu e tocmai ușor să faci slalom printre fluctuațiile de temperaturi și să nimerești mereu piesele potrivită, fără să apelezi la layere. Însă poți influența acest aspect în favoarea ta dacă îți faci un mic stoc de jachete cu care să jonglezi în funcție de vreme. Ai putea spre exemplu să incluzi în „colecție“ o jachetă din denim, pentru zilele mai călduroase, una din corduroy pentru vreme capricioasă, impermeabilă pentru zilele ploioase și exemplele pot continua. Și, ca să-ți fie mai ușor să faci selecția, iată câteva tendințe pentru primăvară-vară 2019 după care să te ghidezi. 

Hello, 90’s!

Dacă până acum le căutai prin vintage store-uri, începând cu acest sezon, jachetele din fâș sunt, literalmente, în mai toate magazinele mass market. Un detaliu foarte important aici este aspectul materialului, vei observa diferența dacă ai achiziționat deja o astfel de jachetă dintr-un vintage store. Color-blocking-ul este la mare căutare și în acest sezon, așa că indiferent ce nuanțe alegi pentru jacheta ta, atât timp cât sunt contrastante, o să arate cool. 

Western 

Cu franjuri sau cu broderii, jachetele de inspirație western sunt și ele în topul listei tendințelor pentru acest sezon. Alege o jachetă lungă, cu franjuri, și poart-o cu o pereche de jeans cu talie înaltă, cămașă cu volane și botine cu vârf pătrat. 

Piele

Jachetele cool din piele sunt în acest sezon de inspirație 80s – scurte, cu umeri supradimensionați și cu mâneci chimono. Iar dacă-ți dorești să încerci o direcție stilistică ceva mai atipică, alege jachete din piele colorată – alb, roșu, turcoaz etc.

Tie-dye

Știm ce-o să faci primăvara aceasta – o să porți o jachetă tie-dye. Le-ai văzut deja prin magazine și-ți va fiu greu să le ocolești. Iar noi te-ncurajăm, pentru că, dacă îți vei achizționa o astfel de jachetă, vei avea la îndemână o piesă foarte versatilă, pe care nu te vei mai sătura să o integrezi în ținute. 

Jazhetă Zara, 149,90 lei
Jazhetă Zara, 149,90 lei
Jachetă din piele lăcuită Replay, preț la cerere
Jachetă din piele lăcuită Replay, preț la cerere
Jachetă COS, preț la cerere
Jachetă H&M Studio, 399,99 lei
Jachetă H&M Studio, 399,99 lei
Jachetă din piele întoarsă Max Mara, 4359 lei
Jachetă din piele întoarsă Max Mara, 4359 lei
Jachetă Reserved, preț la cerere
Jachetă Reserved, preț la cerere
Jachetă Bershka, 179,90 lei
Jachetă Bershka, 179,90 lei
Jachetă BSB, 423 lei
Jachetă BSB, 423 lei
Jachetă TOPSHOP, preț la cerere
Jachetă TOPSHOP, preț la cerere
Jachetă Uterque, 1.290 lei
Jachetă Uterque, 1.290 lei