Shonda Rhimes, creatoarea serialului ”Anatomia lui Grey”, va produce o dramă istorică pentru Netflix – ”Bridgerton”

Bridgerton

”Bridgerton” este primul proiect realizat de cunoscuta Shonda Rhimes, producătoarea serialului de succes ”Anatomia lui Grey”, pentru Netflix, ca urmare a contractului de 150 de milioane de dolari încheiat de cele două părți.

Bazat pe romanul scris de Julia Quinn, ”Bridgerton” este o dramă romantică, a cărei acțiune este plasată în epoca Regenței, la Londra, în centrul căreia se află Lady Whistledown – autoarea misterioasă și acidă a unei rubrici de bârfe care circulă cu succes prin înalta societate a vremii, mai ales în sezonul evenimentelor mondene.

Bridgerton

Analiza lui Lady Whistledown despre moravurile vremii și ale societății este obiectivă și se bazează pe argumente solide, ceea ce o face cu atât mai savuroasă, dar și periculoasă, mai ales că identitatea ei rămâne în continuare ascunsă și nu-i scapă niciun detaliu despre secretele membrilor de vază ai societății.

Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), este o tânără debutantă în înalta societate, bogată și fermecătoare, care își caută un soț pe măsura ei în competitiva piață a combinațiilor maritale de la 1813. Totuși, șansele ei la maritiș sunt diminuate considerabil din cauza bârfelor emise de Lady Whitledown pe seama ei, dar și a pretențiilor nejustificate ale fratelui ei.

Bridgerton

Astfel, tânăra Daphne ajunge, de la statutul de candidată de top la statutul de soție, la cel de pretendentă cu șanse minime la un partener și intră, astfel, într-un aranjament de fațadă cu cea mai dorită ”pradă”, Ducele de Hastings, Simon Bassett (Regé-Jean Page), un burlac convins.

Bridgerton

Relația dintre cei doi evoluează și ajung să dezvolte sentimente, dar povestea lor nu decurge deloc lin și ia întrosături neașteptate, mai ales în decorul rigid al societății, în care fiecare mișcare le este analizată în amănunt.

Vocea lui Lady Whistledown este redată de actrița Julie Andrews , iar din distribuție mai fac parte Jonathan Bailey, Nicola Coughlan, Claudia Jessie, Ruby Barker, Adjoa Andoh, Golda Rosheuvel, Luke Thompson etc.

Seria ”Bridgerton”, creată de Shonda Rhimes, va fi lansata de Netflix pe 25 decembrie.

Foto: Netflix

Categorii Lifestyle