Shakira are probleme cu legea. Ce riscă celebra artistă

shakira evaziune

Shakira (44 de ani) va ajunge în fața instanței spaniole după ce procurorii au acuzat-o de evaziune fiscală. Cântăreața de origine columbiană riscă închisoarea pentru o fraudă de 14,5 milioane de euro, dacă va fi găsită vinovată de tribunalul spaniol.

Judecătorii unui tribunal spaniol au decis că există suficiente dovezi pentru ca Shakira să dea socoteală pentru evaziune fiscală. Artista susține că e nevinovată în fața celor șase capete de acuzare.

shakira evaziune

Shakira a ajuns să aibă probleme cu legea după ce nu și-ar fi plătit taxele către statul spaniol între anii 2012 și 2014. Cântăreața columbiană își motivează acțiunile prin faptul că în acea perioadă ar fi locuit în Bahamas și că nu ar mai fi fost rezidentă în Spania, ci doar vizitator ocazional, pentru maximum șase luni, ceea ce ar fi absolvit-o de plata taxelor.

Potrivit presei internaționale, se pare că artista va face apel la decizia judcătorilor după o audiere de o oră și jumătate.

shakira evaziune

Shakira s-a mutat în Spania în 2011, când a fost făcută publică relația ei cu actualul ei soț, fotbalistul Gerard Pique, cu care doi fii, dar a omis să plătească taxe către statul spaniol și a contribuit doar în Bahamas și ar fi început să-și achite obligațiile către noua ei țară adoptivă de-abia în 2015.

Shakira a negat toate acuzațiile în trecut printr-un comunicat emis de echipa ei de PR, prin care transmite că și-a achitat întotdeauna datoriile față de statul spaniol.

Shakira deține mai multe proprietăți răspândite pe diverse continente – vedeta are o vilă în Barcelona, una în Miami (unde locuiește în majoritatea timpului) și o insulă în Bahamas.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle