Sfaturi utile pentru îngrijirea părului, toamna

Venirea toamnei aduce cu ea unele schimbări nu tocmai benefice părului nostru. Unele persoane încep să aibă probleme cu mătreața, cu căderea părului, altele cu îngrășarea lui. Așadar, iată ce puteți face, pentru un păr frumos și sănătos, chiar și în sezonul rece.

„În primul rând, părul trebuie tuns. Regula ar fi ca la 8-10 săptămâni să tăiem 1 cm. Eu vă recomand ca toamna să scurtați părul cu 3 cm pentru regenerare și refacere rapidă”, ne sfătuiește Antoaneta Stoican (Wella Professionals Romania).

Pentru problema deshidratării și a aspectului casant nu trebuie să vă lipsească  masca. Aceasta poate fi îmbogățită cu 2-3 picături de ulei-tratament și lăsată să acționeze minim 5 minute, ca să aibă un efect vizibil.

În cazul excesului de sebum, este importantă spălarea părului de minim 2 ori pe săptămână. Părul nespălat arată încărcat și poate crea mătreață. Există șampoane ușoare, transparente, care curăță delicat și care au un efect nemaipomenit asupra scalpului.

„Căderea părului poate fi corectată în primul rând prin tuns. Aceasta este cauzată în primul rând de netăierea la timp a vârfurilor.Vârfurile se hrănesc din rădăcină, dar când acestea sunt foarte degradate, încep să tragă din vitaminele de la rădăcină, o slăbesc, iar firul cedează și cade”, mai spune specialistul.  De asemenea, trebuie să folosim șampon și mască de regenerare.