Sfaturi în machiaj: cum aplici corect fondul de ten

Aplicarea fondului de ten este o problemă pe care multe femei o întâmpină. Dacă îți dorești un machiaj natural, trebuie să citești acest articol – specialiștii Melkior ne învață care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru a obține rezultatul dorit!

  1.  Curăță tenul. Secretul unui machiaj impecabil este un ten perfect. Folosește o apă micelară pentru a îndepărta praful și uleiurile naturale produse de tenul tău.
  2. Aplică o bază de machiaj.  Primerul îți netezește tenul și maschează aspecul neplăcut al porilor. Mai mult, dacă ai tenul gras sau mixt, te va ajuta să scapi de aspectul mereu lucios al tenului tău, iar machiajul tău va rezista mult mai bine pe parcursul zilei. Aplică acest produs cosmetic cu ajutorul degetelor pentru a-l ajuta să intre cât mai bine în piele.
  3.  Acum este momentul să aplici fondul de ten. Dacă îți dorești un machiaj care să arate cât mai natural, aplică o cantitate mică de produs și completează treptat pană acoperi intreagă suprafată. Cel mai indicat ar fi să pui fondul de ten pe mană; astfel, vei fi mult mai precisă și nu vei fi tentată să exagerezi cu cantitatea de produs. Folosește un fond de ten fluid precum cel de la Melkior Professional. Acest produs cosmetic are o textură lejeră, care asigură o acoperire mică-medie. Formula sa cremoasă lasă pielea catifelată, impecabilă și radiantă, uniformizând, în același timp, culoarea și textura acesteia. Nu incărca tenul dacă vrei că machiajul să reziste foarte bine pe parcursul zilei.
  4. Întinde fondul de ten din interior către exterior. Începe din centrul feței și indreaptă-te către linia părului și gât. Folosește propriile degete dacă îți dorești un rezultat cu acoperire mică, o pensulă de machiaj pentru acoperire medie, sau un burețel dacă îți dorești o acoperire mare.
    În funcție de modul în care ți-ai propus să aplici fondul de ten, blenduieste produsul cosmetic. La final, machiajul tău trebuie să aibă un aspect neted, așa că asigură-te că nu ai lăsat în urmă linii care să indice unde începe și unde se termină fondul de ten. Cele mai frecvente greșeli se regăsesc în zona urechilor, a liniei părului și pe gât.
  5. Acoperă cearcănele și alte eventuale imperfecțiuni. Corectorul de ten trebuie să fie aplicat după fondul de ten. Pune o cantitate mică de produs în podul palmei și aplică anticearcanul cu degetele curate. La final, estompează cu ajutorul unei pensule de machiaj sau a unui burete.
  6. Fixează fondul de ten cu o pudră. Pentru un machiaj de zi, folosește o pudră liberă care să nu încarce tenul.

Acum ești pregătită să realizezi și restul machiajului. Tenul tău arată perfect, așa că produsele cosmetice pe care le vei folosi ulterior nu numai că vor arată foarte bine, dar vor rezista întreaga zi!