Sfaturi de la specialiști și cele mai noi tendințe în manichiură pentru anul 2018

Dacă ai impresia că moda este singura care se schimbă, te înșeli. Modul în care arată unghiile noastre influențează întreaga noastră imagine și felul în care lumea ne percepe. Curioasă să aflu ce se mai poartă în lumea unghiilor, am stat de vorbă cu specialiștii de la Jessica Cosmetics, care mi-au dezvăluit cele mai importante tendințe, dar și cum să ne îngrijim manichiura astfel încât aceasta să reziste mai mult. Afla si tu cele mai noi trenduri pentru o manichiură reusita!

Care sunt trendurile anului în materie de manichiură?

Trendurile anului 2018 în materie de manichiură se află sub semnul minimalismului. Celebra expresie less is more sintetizează cel mai bine lookul care va domina noul an.

“Simplitatea va fi insoțită de alegeri indrăznete precum manichiura glitter sau de nuanțe timeless cum ar fi roșul”, spun experții Jessica Cosmetics.

Iată tendințele pe care trebuie să te concentrezi în 2018:

  • Unghii naturale cu accente minimaliste

“Unghiile cu un aspect natural sau nuanțele nude vor fi întotdeauna la modă. Un nude simplu poate fi accesorizat  cu ajutorul unor accente mininaliste cum ar fi vârfuri colorate sau o aplicație la baza unghiei. Important este ca aceste detalii să fie subtile și să creeze un look feminin,“ recomandă expertul Jessica Cosmetics.

  • Glitter și glamour

Manichiura glitter este un alt trend pe care îl vom regăsi pe majoritatea podiumurilor. Este o manichiură foarte modernă, care te va scoate cu siguranță din anonimat.

  • Culorile reci și metalice

Nuanțele întunecate, fie că vorbim de negru, burgundy sau albastru cobalt sunt perfecte pentru  un look sofisticat.

Manichiura în culori reci flatează orice tip de unghie, indiferent de lungime sau formă. Acestea se combină foarte bine cu detalii metalice precum auriul, bronzul și argintiul. 

  • Roșu clasic pentru eleganță desăvârșită

Roșul este expresia seducției și a eleganței.  Acest stil clasic de manichiură rămâne invariabil în lista de tendințe, indiferent de sezon.

Se mai poartă unghiile lungi?

Se poartă unghiile sănătoase! Dincolo de aspectul estetic este esențial să acorzi importanță unghiei naturale. Fie că sunt lungi sau scurte și indiferent de forma pentru care optezi, cel mai bine este să iei în considerare ce ți se potrivește cel mai bine.

Care sunt cele mai căutate nuanțe în acest sezon?

   Pentru această primăvară, specialiștii Jessica Cosmetics propun nuanțele delicate și versatile. Nuanțele care surprind acel aer de delicatețe, feminitate și romantism asociat cu zilele de primăvară: tonuri calde de piersică, beige, roz pudrat sau irizații subtile de lavandă.

Cum prelungim rezistența lacului de unghii?

Protocolul de aplicare a lacului de unghii este important pentru că de el depinde rezistenta și frumusețea manichiurii:

  •  În primul rând, trebuie să te asiguri că unghia a fost curătată în prealabil;  
  •  Aplică o bază, care poate fi și un tratament adaptat nevoilor unghiilor tale, în dublu strat;  
  •  Apoi aplică lacul de unghii colorat, tot în dublu strat, de la bază către vârf, sigilând marginile libere;  
  •  La final aplică un top;
  •  Reîmprospătează aspectul manichiurii aplicând la fiecare 3-4 zile un strat de top. Astfel vei împiedica îngălbenirea și ciobirea lacului.