Sfatul specialistului: cum ne îngrijim corect unghiile și mâinile

Recunosc că stau destul de prost cu timpul, însă atunci când am nevoie de relaxare trag o fugă la salon, locul unde mă pot bucura de clipe de liniște, de conversații bune și de răsfăț total. Și pentru că de ceva timp voiam să mă întorc la manichiura semipermanentă, am fugit la salonul Melkior  unde Alina Cuzuban a oferit cel mai bun tratament unghiilor și mâinilor mele. Sincer, mi-era dor… nu m-aș mai fi dat plecată! Drept pentru care, am mai hoinărit pe acolo în timp ce Alina luase pe mâinile ei dibace următoarea clientă.

Și pentru că mă declar una dintre cele mai curioase persoane atunci când vine vorba despre trucuri în materie de beauty, nu am putut să plec fără să cer câteva recomandări despre cum ar trebui să îmi îngrijesc corect unghiile. Poate mai știam eu unele lucruri mărunte sau făceam experimentele mele de acasă, însă întotdeauna sfatul specialistului este sfânt. Îi mulțumesc Alinei că a avut răbdarea necesară să îmi explice și să-mi lămurească toate neștiutele… sau aproape toate, căci întotdeauna mai găsesc ceva de întrebat, deci voi călca din nou pragul Melkior cât mai curând. Ei bine, dacă sunteți curioase cu ce tipsuri am plecat acasă, iată-le aici:

Cum îngrijim unghiile acasă rapid și simplu?

Secretul este… uleiul de cuticule! Este foarte important să avem cuticulele hidratate chiar dacă nu avem timp sau nu ne place să le tăiem. Putem aplica uleiul de cuticule seara la culcare sau ori de câte ori simțim cuticulele uscate, iar ele vor arăta foarte, foarte bine chiar dacă nu sunt tăiate. Dacă ne întrebăm la fel ca multe alte persoane… ‘ce, uleiul de măsline nu-i bun?’ Ei bine, se pare că nu. Un ulei de cuticule conține exact ingredientele necesare pentru nevoile noastre; cu uleiul de măsline este exact ca și cum am folosi cremă de picioare pe față și nu cred că a făcut cineva asta vreodată. Cuticulele au nevoie de o hidratare specială, iar alte uleiuri improvizate nu au același efect.

Ulei pentru unghii și cuticule 3 faze cu ulei de migdale și D-Panthenol, Melkior, preț: 24,90 lei

Care este secretul unghiilor puternice?

Întărirea unghiilor este un subiect foarte dezbătut pentru că toate ne dorim unghii lungi, puternice, care nu se exfoliază cu ușurință. Există tratamente speciale (vezi aici mai multe tratamente) pentru întărirea unghiilor create special în funcție de nevoia acestora. Trebuie să acordăm unghiilor un tratament corect! Dacă avem o unghie foarte fină, nu-i facem un tratament antistriații – tratamentul trebuie să fie pentru unghii moi. Tratamentul nu trebuie folosit niciodată mai mult decât trebuie, dacă pe cutie scrie 2 săptămâni, atât îl folosim! Utilizat în exces un tratament poate da reversul, usucă unghia foarte tare sau o face casantă. Dacă dorim să repetăm tratamentul  e necesar să facem o pauză de minim 2 săptămâni, după care să revenim. Iar legat de exfoliere… e bine să știm că stresul exfoliază unghiile! Așa că atenție… unghia vorbește întotdeauna despre corpul nostru și despre carențele pe care le avem.

Care este ritualul complet pentru mâini frumoase?

Clar este foarte important să folosim crema de mâini și unghii în ritualul nostru de îngrijire. Există diferență de la producător la producător între crema de mâini normală și cea supranumită ‘de mâini și unghii’. Depinde foarte mult și de ceea ce ne dorim de la o cremă, fie să repare pielea crăpată, fie să hidrateze și să lase mâinile fine. Este important să știm că apa usucă foarte mult mâinile fiind calcaroasă, iar un săpun nepotrivit poate de asemenea să deshidrateze. Trebuie să venim în sprijinul mâinilor noastre cu o cremă potrivită, în funcție de nevoia pe care o avem.

Cremă hidratantă pentru mâini și unghii cu acid hyaluronic, Melkior, preț: 89,90 lei

Foto: arhivă personală