Seriale cu tematică regală la care să te uiți dacă îți place The Crown

Netflix a lansat zilele trecute cel de-al patrulea sezon din The Crown, iar dacă ați văzut primele episoade, probabil știți deja cum arată noua direcție narativă. Acțiunea are loc la sfârșitul anilor ‘70, iar Regina Elisabeta (Olivia Colman, foto sus), alături de restul familiei, caută să păstreze linia succesiunii prin găsirea unei mirese adecvate pentru Prințul Charles (Josh O’Connor), care încă nu este căsătorit la 30 de ani. Candidata potrivită pare a fi tânăra Lady Diana Spencer (Emma Corrin), către care Charles este împins de toată lumea, în ciuda faptului că inima lui aparține unei alte femei. Între timp, scena politică trece printr-o schimbare majoră, odată cu instaurarea lui Margaret Thatcher, interpretată magistral de Gillian Anderson, la cârma guvernului britanic. Tensiunea dintre ea și Regină sporește treptat, pe măsură ce acțiunile primei femei Prim-Ministru din istoria Marii Britanii conduc țara către un conflict. 

Și cum știm că aceste episoade foarte intense v-au stârnit interesul pentru și mai multă dramă… regală, astăzi ne-am gândit să facem o selecție de titluri royal. Seriale despre regi, regine și alte controverse de la palat pe care le puteți găsi acum pe platformele de video streaming disponibile. Care este primul de pe lista voastră?

The Tudors

Un clasic în rândul serialelor istorice inspirate din fapte reale, The Tudors urmărește domnia Regelui Henry al VIII-lea, interpretat de Jonathan Rhys Meyers, unul dintre cei mai controversați monarhi pe care i-a avut Marea Britanie. Un lider autoritar, care a luat o serie de hotărâri extreme, acesta a rămas cunoscut pentru cele șase soții pe care le-a avut (dintre cele șase, două – Anne Boleyn și Catherine Howard – au fost decapitate din ordinul său), dar și faptul că  a rupt Biserica Angliei de cea Catolică, după ce Papa nu l-a lăsat să divorțeze de prima soție, Caterina de Aragon (Maria Doyle Kennedy). Serialul este disponibil acum pe Amazon Prime. 

The Spanish Princess

În strânsă legătură cu povestea Regelui Henry al VIII-lea este cea a Caterinei de Aragon (Charlotte Hope), tânăra prințesă spaniolă, fiica Regelui Ferdinand (Antonio de la Torre) și a Reginei Isabella (Alicia Borrachero). Caterina este promisă viitorului Rege al Angliei, Prințul Arthur (Angus Imrie), însă, când acesta moare, la scurtă vreme de la nuntă, viitorul ei ia o turnură neașteptată. În urma unor aranjamente noi, prințesa devine soția fratelui mai mic al lui Arthur, Ducele de York, care urmează să devină Regele Henry al VIII-lea. Serialul este disponibil pe HBO GO. 

Victoria

O altă producție britanică, Victoria explorează anii de început ai domniei Reginei Victoria (Jenna Coleman), un monarh legendar, care a condus regatul timp de 63 de ani (de altfel, domnia sa este întrecută numai de cea a Reginei Elisabeta a II-a). Serialul debutează cu ascensiunea ei la tron, la vârsta de optsprezece ani, prezentând relațiile de prietenie pe care le-a avut, alianțele pe care le-a făcut, dar și tabloul epocii victoriene, mariajul cu Prințul Albert (Tom Hughes) și provocările vieții de familie. Producția are la bază atât documente ale unor evenimente reale, cât și jurnalele Reginei Victoria. Serialul este disponibil pe HBO. 

The White Queen

Jocuri de culise, intrigi și luptă pentru putere? Da, The White Queen le are pe toate. Miniseria are o acțiune plasată în plin Război al Rozelor, un conflict între două case, Case York și Casa Lancaster, pentru tronul Angliei. Povestea începe în 1464 și prezintă perspectivele a trei femei care luptă pentru a obține coroana. Serialul este disponibil pe HBO GO.

The Windsors

Dacă The Crown este o dramă care încearcă să reconstituie viața familiei regale, păstrând evenimente care au jucat un rol-cheie în istorie, The Windsors este mai degrabă o satiră socială, o comedie în care sunt reimaginate viețile și provocările unor personaje precum Prințul Charles (Harry Enfield), Camilla (Haydn Gwynne) William (Hugh Skinner), Harry (Richard Goulding) sau Kate (Louise Ford). Serialul are trei sezoane și este disponibil pe Netflix. 

Foto: Netflix, HBO, outnow.ch

Categorii Lifestyle