Seri de jazz

seri de jazz

Joshua Redman deschide pe 24 martie seria concertelor Jazz Night Out 2016, organizate de Twin Arts. Titratul saxofonist va concerta în premieră în ţara noastră, alături de  Joe Sanders la contrabas și de bateristul Gregory Hutchinson. După ce a împărţit scenele lumii cu Stevie Wonder, Chick Corea, The Rolling Stones, Herbie Hancock, Quincy Jones sau B.B. King, Joshua Redman se pregătește de prima sa întâlnire cu publicul din România.

După Joshua Redman, ne reîntâlnim la Bucureşti cu artistul tunisian Anouar Brahem. Quartetul său va concerta pe 12 mai la Jazz Night Out în cadrul turneului de promovare a discului Souvenance, în formula Anouar Brahem (la oud), Franҫois Couturier (la pian), Klaus Gesing (la clarinet) şi Björn Meyer (la bas). Anouar Brahem este cel care a făcut faimos în întrega lume oud-ul, un instrument pe care l-a transformat într-unul de referinţă pentru muzica arabă. În plus, concertele Anouar Brahem pun într-o nouă lumină tradiţia şi moştenirea culturală arabă, așa că nu trebuie să ratezi o astfel de experiență!

În luna iunie, ne pregătim pentru întâlnirea cu Omar Sosa Quarteto Afro Cubano. Pe 30 iunie, artistul schimbă registrul cu un show în care ritmul şi pasiunea fac regula. De șapte ori nominalizat la Grammy, pianistul cubanez va susţine primul său concert în Bucureşti alături de Leandro Saint-Hill (saxofon și flaut), Childo Tomas (voce și bas) și Ernesto Simson (tobe). Rădăcinile africane ale muzicii cubaneze îşi găsesc drumul firesc în compoziţiile lui Omar Sosa, originalitatea cu care le îmbină fiind punctul său forte.

Chiar dacă toamna este un pic mai departe, ne bucurăm la vestea revenirii în Bucureşti a doi muzicieni foarte diferiţi, dar extrem de talentați: Dhafer Youssef şi Victor Wooten se întorc cu noi proiecte pe scena Sălii Radio din București. Pe 27 octombrie tunisianul Dhafer Youssef va susţine al doilea concert la Jazz Night Out. La fel ca Anouar Brahem, Youssef aduce în prim planul muzicii sale acelaşi instrument arhaic, oud-ul.

Pe 10 noiembrie The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers și Bob Franceschini promit un show electrizant. Wooten, maestrul incontestabil al chitarei bas are în palmares nu mai puţin de 5 premii Grammy şi a cântat cu artişti precum Prince, Chick Corea, Bela Fleck, The Dave Matthews Band, Branford Marsalis, Mike Stern. La Jazz Night Out va fi însoţit de alţi doi muzicieni de calibru, bateristul Dennis Chambers şi saxofonistul Bob Franceschini. Este suficient să amintim că Chambers a colaborat cu artistul Carlos Santana sau că Franceschini a lucrat cu Paul Simon şi avem tabloul complet: Un Power Trio care va susține un spectacol de zile mari.

Concertele Jazz Night Out de la Sala Radio încep la ora 20. Pentru bilete și alte detalii, accesează www.eventim.ro.

Categorii Lifestyle