Secretele shopping-ului online, decodate

hepta_2303155

Având în vedere faptul că, în majoritatea cazurilor, măsurile hainelor și încălțărilor variază de la un brand la altul (uneori chiar drastic, drept consecință a trend-ului de vanity sizing), shopping-ul online poate deveni de-a dreptul derutant.

În special în cazul unui brand nefamiliar, de la care nu ai mai cumpărat vreodată, fie pe viu, în magazin, fie online, poți apela la o serie de trucuri pentru a evita ca entuziasmul primirii unui pachet prin curier să se dizolve în momentul în care realizezi că trebuie să faci un retur.

Majoritatea magazinelor online au o secțiune specială care explică sistemul de marcare a măsurilor în funcție de mărimi măsurate în centimetri și/sau inchi. Tot ce ai de făcut este să te măsori singură și să compari cifrele cu cele din tabelul de pe site, pentru a afla ce mărime ți se potrivește. În unele cazuri, vei găsi tabele care explică măsurile chiar în pagina fiecărui produs în parte.

Dacă după ce te-ai măsurat, încă nu ești sigură ce mărime să alegi, consultă serviciul de relații cu clienții al brand-ului în cauză. Cele mai multe magazine online au implementată o opțiune de live chat cu un consultant sau chiar stilist, care te poate consilia în decurs de numai câteva minute.

Dacă îți permiți, poți încerca să comanzi mai multe mărimi din același produs. Unele brand-uri anticipează această mișcare și oferă retur gratuit pentru produsele pe care nu ți le dorești. În cazul în care nu vrei să comanzi același produs în mai multe măsuri, și oscilezi între două mărimi, alege-o pe cea mai mare. În cazul hainelor, în majoritatea cazurilor (în funcție de material, aplicații), acestea pot fi modificate cu ușurință de către un croitor, în timp ce în cazul încălțărilor, există tot soiul de inserturi pe care le poți folosi pentru a ajunge la dimensiunea potrivită ție.

Consultă review-urile. De cele mai multe ori, vei găsi comentarii referitoare la fit & sizing.

Adițional, verifică comentariile brand-ului în sine – în cazul în care un produs tinde să cadă mai strâmt sau mai larg pe corp, acest lucru va fi în mod sigur specificat pe pagina sa.

Foto: hepta.ro