Secretele din spatele rochiei “magice” a Emmei Watson din filmul “Frumoasa și Bestia”

Faptul că este animată nu împiedică rochia galbenă a lui Belle din Frumoasa şi Bestia să fie una dintre cele mai cunoscute ţinute din istoria cinematografiei. Acum, odată cu recrearea în variantă live-action a clasicei poveşti ecranizate inițial de studiorile Disney în 1991 (filmul Frumoasa şi Bestia apare în cinematografe începând din 17 martie!), iconica rochie galbenă se întoarce pe ecrane, iar creatorii săi au trebuit să se asigure că va fi la fel de impresionantă precum varianta animată.

Emma Watson, starul ecranizării live-action a poveştii, a avut un cuvânt de spus în legătură cu crearea rochiei. Mi-a făcut plăcere să fac parte din procesul realizării rochiei, şi să pot contribui la faptul că [scena celebră a dansului] este una absolut magică”, a povestit actriţa pentru Entertainment Weekly.

Scena în care port rochia este cea care arată lumii cum Belle şi Bestia se îndrăgostesc. Nu avem o bucată prea mare din poveste în care să putem accentua acest aspect, aşa că, din punctul meu de vedere, scena dansului este cea în care publicul începe să vadă cum acest lucru se întâmplă şi să îşi dea seama că se întâmplă. Rochia, dansul, lumina lumânărilor, muzica – a fost foarte amuzant să mă implic în toate aceste aspecte”, adaugă Emma.

Rochia lui Belle este creată de costume designer Jacqueline Durran, iar procesul a fost unul complex.

Materialul: Durran a ales o organza cu finisaj satinat, astfel încât rochia să nu fie prea transparentă.

Culoarea: S-a vrut ca rochia să semene cât mai mult cu varianta animată, astfel încât până când s-a luat hotărârea legată de nuanţa exactă, au existat numeroase teste pentru a vedea cum apare fiecare ton de galben pe ecrane.

Volumul: Emma Watson a fost nevoită să poarte o crinolină pentru a da volum rochiei întocmai ca în versiunea animată, însă nu pe toată suprafaţa interioară a fustei. O mare parte din volum e creat mulţumită straturilor de organza, conform spuselor lui Durran.

Pantofii: Emma poartă pantofi din secolul al XVIII-lea pictaţi manual cu flori aurii, care, conform lui Durran, sunt mult mai confortabili decât par.

Corsetul: Emma şi-a dorit să o portretizeze pe Belle drept o prinţesă activă”, astfel încât a militat pentru eliminarea corsetului.

Detaliile: Rochia şi coafura lui Belle includ accente discrete din penaj, iar ca finisaj, rochia a fost pictată manual cu motive florale pentru a oglindi modelul de pe podeaua sălii de bal în care are loc scena dansului.

Filmul Frumoasa și Bestia va avea premiera pe 17 martie 2017, fiind disponibil în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D (subtitrat) şi 4DX 3D (subtitrat şi dublat). Biletele s-au pus deja în vânzare.

Foto: hepta.ro

CITEȘTE ȘI:

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Beauty and the Beast