Secrete de frumuseţe de la Hollywood

hollywood

Peste hotare, Javier Vergara, hairstylistul în al cărui portofoliu se regăsesc nenumărate  colaborări cu modele şi actriţe, de la Linda Evangelista şi Naomi Campbell la Catherine Deneuve şi gemenele Olsen, nu mai are nevoie de nicio prezentare. În plus, odată ce îi afli povestea, e imposibil să o mai uiţi mai vreodată. (Foto: hepta.ro)

Încă de la şase ani, de când a păşit pentru prima dată într-un salon de frumuseţe, alături de mama sa, a ştiut că vrea să devină hairstylist. Iar de-a lungul timpului, din dorinţa de a evolua şi de a se perfecţiona, nu a refuzat nicio provocare. Astfel, în 1995, când îşi căpătase deja renumele ca hairstylist în Ţara Bascilor, hotărăşte să plece la Paris şi să se lase pe mâinile lui Alexander pentru a îşi însuşi şi mai multe cunoştinţe în domeniu. Şi totuşi, chiar dacă în scurt timp debutează în lumea modei şi e asaltat cu tot felul de propuneri, el decide să dea un nou curs carierei sale şi se mută la Londra.

Javier vergara
Foto: Alina Băisan

Contractele pentru publicitate sau pentru show-urile de modă abundă. Curând, ajunge să lucreze în strânsă colaborare cu branduri cu nume sonore din industria de beauty, de la Chanel şi MAC, la Bobby Brown şi Yves Saint Laurent.

În secret, îşi doreşte însă să se întoarcă în Spania şi să le ofere femeilor noi tehnici în materie de colorarea părului sau de tunsoare – ceea ce de altfel, a şi făcut. Chiar dacă o ia din nou de la zero, după muncă îndelungată, pasiune şi efort susţinut, Javier cucereşte Peninsula Iberică datorită stilului unic, complet diferit faţă de al altor hairstylişti. Punând accent pe frumuseţea naturală, pe prospeţime şi pe eleganţă, şi cu o viziune originală, conform căreia orice femeie poate fi superbă dacă poartă tunsoarea şi culoarea potrivită, Javier abia face faţă cererilor. Şi chiar dacă agenda îi este mereu plină, nu spune nu revistelor, care îi propun să colaboreze pentru editoriale. E atât de pasionat de job-ul lui încât e neobosit.

Treptat, devine în egală măsură pasionat şi de machiaj. Iar talentul şi-l demonstrează ori de câte ori e responsabil de machiajul şi hairstyling-ul modelelor care defilează pentru show-uri de modă pe podiumuri celebre, precum Pronovias, Gaudi sau Gucci. Evident, că vestea faimei sale circulă repede şi într-o scurtă perioadă de timp, este rugat să devină consultant de imagine – provocare pe care de altfel o îmbrăţişează. Paulina Rubio și Estrella Morente îi încredinţează imaginea lor.

România e o nouă provocare pe lista lui. Şi a ales să vină la noi în ţară cu o misiune destul de dificilă – acceea de a schimba conceptul de frumuseţe al româncelor. Ceea ce nu ar trebui să ne surprindă, având în vedere că, în orice parte ar privi, Javier descoperă detalii care ar putea îmbunătăţi aspectul unei femei. După părerea lui, româncele au o frumuseţe naturală, dar din păcate, puţine ştiu să o pună în evidenţă. Ghidându-se după motto-ul less is more, hairstylistul vrea să trasmită principiul cât mai multor doamne şi domnişoare. În plus, şederea lui în România e strâns legată de visul de a deschide aici o academie de beauty, prin intermediul căreia să îi înveţe pe stiliştii din România secretele de la Hollyood.

În prezent, pe Javier îl găseşti la Centrul Shakti, şi îţi recomand să te laşi pe mâinile lui, mai ales când vrei să îţi schimbi look-ul. Mai mult ca sigur o să te ajute să descoperi ce culoare de păr ţi se potriveşte, ce formă şi ce tunsoare te avantajează. Mai mult, o să te ridici de pe scaun nu doar încântată de rezultat, ci şi cu o mulţime de secrete învățate.

Special pentru A List Magazine, l-am rugat pe Javier să ne împărtăşească tips-uri de beauty, de care ar trebui să ţinem cont pentru a ne simţi ca nişte staruri, fie că ne facem apariţia la birou sau la o petrecere simandicoasă.

  • E foarte important să urmezi etapele de bază ale unui ritual de make-up. Mai întâi, foloseşte un fond de ten fluid (este foarte uşor de folosit şi oferă un aspect mult mai natural). Foarte important este ca după întoarcerea genelor şi aplicarea mascarei să le separi cu o periuţă şi apoi să repeţi paşii. Excesul de mascara încarcă look-ul.
  • Aplică fondul de ten în concordanţă cu tonul pielii tale. Ca să pui în valoare nuanţa naturală, foloseşte şi o pudră translucidă. Aceasta conferă volum, iar tu capeţi un aspect mult mai tânăr şi mai fresh.
  • Foloseşte un creion dermatograf negru (seara) şi alb (ziua) pentru a evidenţia privirea.
  • Şi nu uita niciodată să accentuezi sprâncenele.