Secondo Me, un documentar de Pavel Cuzuioc, în selecția Festivalului de Film de la Locarno

secondo me

Noul film documentar regizat de Pavel Cuzuioc, Secondo Me, a fost recent finalizat și a fost deja selectat în secțiunea oficială Semaine de la Critique a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Locarno, care va avea loc în perioada 3-13 august 2016. Secondo Me se concentrează pe viețile unor oameni obișnuiți, ce lucrează la Operă, pe emoțiile și grijile lor și modul în care trecerea timpului îi afectează.

Întotdeauna m-au fascinat meseriile neobișnuite sau oamenii care nu se văd și sunt undeva în umbră. De obicei ei trec neobservați și, chiar dacă interacționăm cu ei, rar ne preocupă existența lor. Activitatea de zi cu zi a unui garderobier de la Operă e aparent simplă și monotonă, dar viețile lor sunt uneori mai pline de dramatism și de intensitate decât evenimentele care au loc pe scenă“, a declarat Pavel Cuzuioc, regizorul filmului.

Filmul va fi proiectat în data de 10 august, ora 11:00, la Cinema Teatro Kursaal, și pe 11 august, la ora 18:30, la L’altra Sala. Festivalul de Film de la Locarno este un festival de categoria A, alături de festivalurile de film de la Cannes, Berlin sau Veneția și este considerat unul dintre cele mai avangardiste din Europa. Lungmetrajul lui Radu Jude, Inimi Cicatrizate, este prezent și el la Locarno anul acesta în Competiția Internațională a Festivalului.

Categorii Lifestyle