Second Skin – Tehnologia MIT ar putea șterge complet semnele îmbătrânirii pielii

Zac_Posen_hepta_633349

Într-o vreme, una dintre plăcerile mele vinovate era să mă uit la emisiuni (orice, de la documentare serioase, la reality show-uri produse de canale de entertainment) despre operaţii estetice. La unele scene, mă uitam printre degetele puse în fața ochilor, precum copiii mici urmărind un film de groază, dorindu-mi cu ardoare ca în următorii ani, tehnologia să evolueze într-atât încât să nu mă găsesc vreodată în locul femeilor pe care le priveam comandând în cabinetul medicului, precum la un restaurant fast food, suite de proceduri chirurgicale, de la lifting-uri ale pleoapelor, la facelift-uri complete.

Proceduri non-ivazive de rejuvenare facială există, ce-i drept, de multă vreme, şi de tot felul, de la creme la seruri şi până la soluţii injectabile, însă niciuna într-atât de potentă încât să estompeze complet ridurile şi alte imperfecţiuni ale pielii accentuate de procesul de îmbătrânire.

Specialiştii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), alături de o echipă de cercetători de la Harvard Medical School, vin însă, cu o propunere revoluţionară – o tehnologie care promite să şteargă imperfecţiunile pielii prin aplicarea unui strat second skin ce aderă perfect tenului, eliminând ridurile, corectând hiperpigmentarea, minimizând porii şi ascunzând acneea.

Denumită XPL – cross-linked polymer layer – noua tehnologie presupune aplicarea unei creme transparente cu polimeri, urmată de un alt strat de cremă care imită perfect culoarea şi textura pielii. Substanţa rezultată aderă perfect pielii, este complet invizibilă şi moale la atingere, mimând textura naturală a tenului, şi este totodată flexibilă, pentru a putea urmări mişcările muşchilor.

Produsul miraculos, care rezistă pe piele timp de 16 ore, a fost licenţiat către două companii – Olivo Labs şi Living Proof. Până când vom putea testa pe propria piele tehnologia care promite să fie un soi de Spanx pentru ten, poţi afla mai multe detalii direct de la sursă, în clipul de mai jos:

Foto: hepta.ro