Scurtmetrajul RAISA are peste 20 de selecții în festivaluri internaționale

RAISA Poster White Clean A13

Moldova. Într-o zi de iarnă, Raisa călătorește spre Chișinău, în speranța că va găsi ceva care să-i schimbe viața. O stație de autobuz. O călătorie lungă. O călătorie spre necunoscut. RAISA e o perspectiva intimă și emoționantă asupra unui moment crucial din viața unui supraviețuitor.

Este, mai mult de atât, un film care atinge suflete. Un film care a adunat până acum peste 20 de selecții la festivaluri internaționale, o performanță. În luna iulie filmul lui Pavel Cuzuioc a fost selecționat și în  competițiile Festivalului Partie(s) de Campagne 2016 (Nevers, Franța, 13-17 iulie 2016), Festivalului Internațional de film de la Burgas (Bulgaria, 22-28 iulie 2016), Festivalul Internațional de Scurtmetraj CINE EAST 2016 (Berlin, Germania 29-30  iulie 2016). În luna august filmul va merge în festivalurile de film din Brazilia și Kosovo.

Scurtmetrajul de ficțiune RAISA a avut Premiera la Festivalul de Film din Cottbus 2015 (Germania) și a fost distins în noiembrie cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul Competiției Internaționale a Sleepwalkers Short Film Festival, eveniment ce face parte din Tallinn Black Nights Film Festival. În decembrie filmul a fost proiectat la cea de-a zecea ediţie a MAKING WAVES, Festivalul de Film Românesc din New York, iar în februarie, RAISA a avut premiera în Franța la Festivalul Internațional de Film de scurtmetraj Clermont Ferrand. În mai, la Festivalul Internațional de Film de la Sunscreen (Florida, USA), RAISA a câștigat Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj internațional.

Din distribuție fac parte Cristina Flutur (premiata la Cannes pentru rolul din După Dealuri) și Maria Sagaidac. Scenariul și regia sunt semnate de Pavel Cuzuioc, iar Michael Schindegger este directorul de imagine al filmului.

Categorii Lifestyle