Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890 – 2000), la Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti

ShortsUP prezintă, în perioada 1 – 11 octombrie, la MaRe – Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti, „Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890 – 2000)”, o instalaţie artistică interactivă ce se foloseşte de tehnologia de Realitate Augmentată.

Proiectul, curatoriat de selecţionerul de scurtmetraje Alexandra Safriuc împreună cu istoricul de film Gabriela Filippi, a pornit de la dorinţa şi nevoia de a identifica particularităţile istoriei scurtmetrajului românesc şi este un prim pas dintr-un demers mai amplu de a investiga patrimoniul de film scurt păstrat în Arhiva Naţională de Film şi de a propune contexte noi de prezentare a acestuia către public.

Publicul va putea interacţiona cu secvenţe din 15 scurtmetraje, printre care filme ştiinţifice, de ficţiune, documentare şi animaţii, în încercarea de a ilustra parcursul scurtmetrajului românesc din primul deceniu al cinematografiei şi până în prezent.

Vernisajul de la MaRe – Muzeul de Artă Recentă va avea loc pe 1 octombrie, la ora 19.00. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 11 octombrie, iar intrarea este liberă.

O aplicaţie mobilă realizată special pentru această instalaţie de echipa Augmented Space Agency va permite publicului să interacţioneze cu secvenţe de arhivă din istoria scurtmetrajului românesc.

Categorii Lifestyle