Schiaparelli Haute Couture FW21/22: O colecție ca o expoziție de sculptură

Schiaparelli Haute Couture FW21/22 este colecția pentru care legile gravitației par să facă o excepție. Volume suprarealiste lucrate din zeci de metri de material, definesc una dintre cele mai frumoase demonstrații de artă vestimentară. 

Săptămâna modei Haute Couture dedicată sezonului toamnă-iarnă 2021/22 surprinde cu fiecare prezentare. Este momentul de glorie al marilor artiști din arta vestimentară, așa că prezentările nu sunt lipsite de elementul spectacol, nici măcar atunci când piesele nu par, la prima vedere, atât de extravagante. Nu este și cazul colecției Schiaparelli, unde totul este spectacol de la A la Z!

Daniel Roseberry, actualul director de creație al casei, a dat lumii una dintre cele mai frumoase demonstrații de ce înseamnă cu adevărat Haute Couture, printr-o colecție inspirată de cultura toreadorilor, aducând totodată un tribut celebrei Elsa Schiaparelli, dar și altor mari maeștri precum Charles James, Yves Saint Laurent, Azzedine Alaia sau Martin Margiela. 

Fiecare siluetă pare desprinsă dintr-un muzeu de sculptură. Volumele impresionante, realizate din zeci de metri de material, ce sfidează gravitația, completează rochii care conturează perfect trupul. Broderiile bogate, lucrate extrem de minuțios, fie tronează pe corsete ale căror cupe par adevărate opere de artă din bronz, fie sunt aplicate pe revere și tivuri care definesc forme suprarealiste, care au dus numele Schiaparelli pe cele mai înalte culmi ale istoriei costumului.

Una dintre cele mai frumoase metafore ale colecției, este rochia îmbogățită cu un trandafir supradimensionat, ce ține locul celebrei catifele roșii menite să ademenească taurii în luptă, oferind totodată o nouă versiune de Carmen, la fel de puternică, fascinantă și extrem de elegantă. 

O atenție deosebită trebuie acordată accesoriilor, o referință la perioada Dali din istoria casei, reprezentând diverse părți ale corpului, uneori perfect potrivite anatomic, alteori…

Schiaparelli Haute Couture FW21/22: O colecție ca o expoziție de sculptură

Foto: hepta.ro
Video: Youtube/FF Channel