Scarlett Johansson și Angelina Jolie, rivale pentru rolul Miresei lui Frankenstein

mireasa lui frankenstein

Războiul mireselor lui Frankenstein”, așa se poate descrie ”disputa” în prag de Halloween dintre Scarlett Johansson și Angelina Jolie, care se văd ambele în rolul personajului creat în 1818 de Mary Shelley, în romanul Frankenstein.

Scarlett Johansson a reușit totuși să-i sufle rolul mult dorit Angelinei, care cocheta cu ideea de a o interpreta pe Mireasa lui Frankenstein încă din 2017, de când a fost inițiat proiectul. Totuși, Scarlett a preluat conducerea și și-a adjudecat personajul din filmul ”Bride”, în care va juca și rol de producător, pe lângă protagonistă. Astfel, Scarlett va fi Elizabeth Lavenza, sora adoptată, transformată în logodnică a Dr. Victor Frankenstein, personajul romanului omonim scris de autoarea britanică Mary Shelley în 1818.

scarlett angelina

A sosit vremea ca Mireasa să iasă din umbra lui Frankenstein, în care s-a aflat pentru multă vreme, și să se afirme pe cont propriu”, a declarat Scarlett Johansson. ”Alături de scenariștii filmului, sunt foarte nerăbdătoare și încântată să interpretez o variantă emancipată a acestei anti-eroine clasice și să-i readuc la viață povestea”, a mai spus Scarlett Johansson.

mireasa lui frankenstein

Aceleași planuri de readucere la viață a Miresei lui Frankenstein le avea și Angelina Jolie, care se afla în discuții în luna februarie a acestui an pentru conceperea unui scenariu de film legat de acest subiect, dar se pare că planurile ei au fost abandonate, totul în favoarea lui Scarlett Johansson.

Cele mai cunoscute interpretări ale Miresei lui Frankesntein de pe marile ecrane le-au aparținut actrițelor Elsa Lanchester, în 1935 (The Bride of Frankenstein), lui Madeline Kahn, în 1974 (Young Frankenstein), dar și Helenei Bonham Carter, în versiunea din 1994 a lui Kenneth Branagh.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle