Să gătim vegan! Inspirație, rețete & more

Înainte să închizi pagina și să dai fuga la cuptor să scoți pizza aia Quattro Formaggio pe care urmează să o devorezi pe canapea, acordă 5 minute acestui titlu “vegan” care pare destul de înfricoșător la prima vedere pentru multe dintre noi. Dar crede-mă, nu e deloc așa! Da, știm, să mănânci vegan este privit deja ca pe un trend, ca pe o ultimă modă; să te asiguri că toți chelnerii știu că ești vegan din momentul în care ai pășit în restaurant, și să le spui tuturor prietenilor ce cool este. Preconcepție sau nu, dieta vegană presupune o schimbare radicală a stilului de viață, ce se întinde mai departe de un regim riguros și destul de puțin permisiv. Este vorba despre o schimbare a felului în care alegi ce mănânci și bei; a felului în care arăți dar și a îmbunătățirii organismului.

O dietă vegană presupune să reducem alimentele consumate doar la plante: legume, boabe, nuci, fructe și mâncăruri alcătuite din plante. Presupune de asemenea și să găsim înlocuitori ai proteinelor (soia, linte, quinoa, fasole); al calciului (cereale, lapte pe bază de plante, kale sau migdale) și să ai grijă la aportul de vitamine. Pare dificil și obositor, dar… Poate fi totuși gătitul în stil vegan un prilej de distracție și o provocare a imaginației? Ei bine, în această eră a Instagramului sau Pinterestului, poate! Un singur search și paginile laptopului se umplu de culoare, texturi și gusturi noi, și înainte să-ți dai seama, o sa dai follow acelor conturi de care nu credeai că te vei atinge vreodată.

Spre exemplu, Let’s Cook Vegan! Da, acesta este contul de Insta sănătos de care ne-am îndrăgostit și care ne inspiră să mâncăm mai bine, mai atent, mai vegan, cu multă culoare, gusturi noi și texturi interesante. De la supe colorate la smoothie-uri, salate, torturi, bruschette, burgeri, hummus sau brioșe, fiecare poză este wow, și mai mult de atât – fiecare fel de mâncare are în descriere rețeta completă, cu măsuri exacte și explicații pas cu pas! Ce poate fi mai ușor de atât? Nu-ți rămâne decât să încerci și te vei convinge că sunt chiar mai bune decât pizza aia din cuptor sau tortul de bezea din frigider!

O altă veste bună – există și varianta video pentru cele cărora le prinde mai ușor să vadă fiecare pas urmat. Vegan Food Videos este inspirația zilnică de rețete vegane delicioase, și super atrăgătoare. Și știm prea bine cât de important este felul în care arată mâncarea în farfurie numai după instinctul de a scoate telefonul și a o fotografia direct pe Instagram! Te-ai gândit cum ar fi să faci o salată vegană indoneziană de legume? Privește aici – simplu, gustos și super sănătos!

O altă pagină care ne-a fermecat este Vegan Foodspot – locul în care găsești cele mai viu colorate și apetisante rețete adunate de pe diverse pagini, și care ne reamintește cu fiecare poză cât de fun poate fi să gătim sănătos și aromat. Este acea pagină pe care să o deschizi în fiecare seară când te gândești ce să mănânci la micul dejun, sau dimineața când mergi la cumpărături pentru cină.

Vegan Summer Cake 🍰🍓 by @aboutthatfood 🍒

A post shared by Daily Vegan Food Inspiration🍃 (@veganfoodspot) on

După cum vezi, totul arată superb, rețetele sunt ușor de făcut și gustul este pe măsură (cu toate că de multe ori ne îndoim că s-ar putea vreodată ridica la nivelul unui burger adevărat sau al unei farfurii cu paste bolognese). Dar da, se poate. Te-am convins sau nu încă? Aruncă-ți și tu un ochi pe paginile lor de Instagram, fă o tură de supermarket și aprovizionează-te cu cele necesare. Nu spunem mai mult – decât că merită să încerci și tu! Și dacă inviți și câțiva prieteni la cină să deguste toate minunățiile astea, vei face și o super impresie!

Photo: Instagram, hepta.ro

Categorii Lifestyle