Rutina ta de frumuseţe te ȋmbătrâneşte?

beauty demachiere

De multe ori, mama sau prietenele ne ȋnvaţă trucuri de machiaj sau de ȋngrijire a feţei care ne dăunează şi nu ne fac nicidecum să arătăm ca scoase din cutie. Ca să nu mai punem la socoteală toate sfaturile de beauty pe care le citim pe internet sau prin reviste, care uneori ne pot distruge pielea.

Iată care sunt cele mai frecvente greşeli care-ţi periclitează aspectul frumos al pielii şi te fac să arăţi cu mult mai bătrână decât eşti de fapt:

Nu hidratezi pielea

Cunosc o grămadă de femei care nu-şi hidratează pielea după duş sau care cred că fondul de ten sau concealer-ul sunt de ajuns pentru a masca şi hidrata optim pielea. Nimic mai greşit! De fapt, hidratarea pielii este vitală atât pentru a o menţine sănătoasă, cât şi pentru a ȋntinde fondul de ten uniform, fără a lăsa dâre, dar şi pentru a preveni ca fondul de ten să se acumuleze peste zi ȋn cutele pielii, făcând şi mai vizibile ridurile sau liniile fine. Deci, dă prioritate hidratării, nu acoperirii imperfecţiunilor!

Cremă hidratantă, apoi imediat machiaj

Sunt aproape sigură că aplici crema hidratantă şi apoi imediat fondul de ten, fără să laşi timp cremei să intre ȋn piele. Te ȋntrebi de ce asta ar fi o problemă? Pentru că, ȋn acest fel, machiajul intră ȋn piele odată cu crema hidratantă, ȋncărcând porii mai mult decât ar face-o dacă ar fi aplicat la 20 – 30 de minute după cremă. Mai mult, nu uita că toate ingredientele din machiaj şi cremă intră ȋn fluxul sangvin prin piele, aşa că ar fi mai bine să investeşti ȋn produse bune de machiaj.

Foloseşti fond de ten cu mare acoperire

Spune-mi că ai renunţat la vechile texturi grele şi onctuoase ale produselor de make-up şi ai adoptat noile concealere şi fonduri de ten fluide, all-in-one, care fac „treaba” la fel de bine ca cele mai vechi, doar că nu au efecte secundare: nu lasă dâre, nu se strâng ȋn pliurile pielii de-a lungul zilei şi sunt rezistente la apă, aşa că nu stai cu grijă că vei arăta precum un arlechin dacă te-a prins ploaia pe stradă sau ai transpirat prea mult la sală. Texturile „grele” adaugă ani pe faţa ta şi sunt sigură că nu vrei asta.

Nu folosi culori tari pentru machiaj!

Ȋn afară de „sfânta” regulă care zice să evidenţiezi doar ochii sau buzele şi nu amândouă zonele ȋn acelaşi timp, ar trebui să nu uiţi şi faptul că trebuie să alegi nuanţele de machiaj ȋn funcţie de tonul pielii. De exemplu, un ruj roz electric nu va arăta bine pe un ten cu nuanţă portocalie, aşa cum un roşu tare nu va flata un ten măsliniu. Ideal ar fi să faci un curs de self-make-up sau măcar o programare la un make-up artist bun care-ţi poate spune ce nuanţe te avantajează şi cum să aplici machiajul pentru a pune ȋn evidenţă ce ai mai frumos.

Arăţi ca un glob de Crăciun?

Nu este nimic mai nimerit pentru a şterge o noapte nedormită, stresul sau o zi cu piele ternă ca a aplica pe faţă puţin iluminator sau o cremă cu particule strălucitoare. Din păcate, problema cu aceste minunate produse de beauty este că dacă nu ştii să le aplici, rişti să creezi un efect de faţă umflată, prea strălucitoare sau chiar să dai un fals şi inestetic aspect de ten gras. Aplică doar puţin shimmer pe pomeţi şi frunte şi nimic mai mult!

Foto: hepta.ro