Rutina de îngrijire: mască pentru ten normal, uscat și gras

Rutina de machiaj este importantă, dar și mai importantă este rutina pe care o urmezi pentru îngrijirea tenului. Un ten îngrijit este cel mai important aspect de care trebuie să ții cont, pentru că pielea ta este în continuă schimbare și sunt sigură că vrei să o păstrezi tânără pentru cât mai mult timp posibil. De aceea, este bine să folosești în rutina de îngrijire și o mască pentru ten. Dacă încă nu știi ce fel de mască ți se potrivește, îți spun eu imediat. 🙂

Mască pentru ten gras 

Un ten care sigur îți dă bătăi de cap este un ten gras. Excesul de sebum poate deveni o adevărată problemă, mai ales vara, când temperaturile devin insuportabile. Tenul gras tinde să fie predispus la apariția acneei și de cele mai multe ori se confruntă cu pori dilatați. Argila, fie ea albă, roșie sau gri, este un ingredient care se regăsește des în componența produselor cosmetice și are numeroase beneficii pentru ten. Argila roșie este considerată argila de lux și este apreciată pentru puterea sa de a menține elasticitatea tenului, în timp ce argila verde este cunoscută pentru puterea sa de absorbție a sebumului. Aceasta nu numai că absoarbe sebumul, dar atrage și elimină toxinele, impuritățile tenului și închide porii. Argila verde se folosește în general în combinație cu extract de aloe, mentă, ovăz sau castraveți, în funcție de nevoile tenului gras. Dacă nu te pasionează ideea unei măști homemade, poți merge pe varianta lansată de L’Oreal, Pure Clay Purify Mask. Având la bază 3 argile pure (roșie, albă, albastră) și extract de Eucalipt, masca-cremă purifică în profunzime și matifiază tenul fără să îl usuce.

Mască pentru ten mixt

Tenul mixt este asemănător cu cel gras, însă excesul de sebum se concentrează pe zona T. Pe restul tenului poți avea porțiuni de piele uscată sau porțiuni cu ten normal. Fie el mixt sau gras, tenul are oricum nevoie de detoxifiere și eliminarea impurităților. NIVEA a lansat de curând gama URBAN SKIN DETOX, din care face parte și masca detoxifiantă. Aceasta se aplică pe ten doar 1 minut, timp în care se ocupă de impuritățile tenului tău. Conține extract de argilă și magnolie.

Mască pentru ten normal

Crezi că dacă ai un ten normal nu ai nevoie de extraîngrijire? Nimic mai greșit. Toate tipurile de ten au nevoie de îngrijire. Chiar dacă ai un ten normal, acesta se poate transforma cu ușurință într-un ten uscat sau gras, dacă nu este îngrijit corespunzător. Este adevărat că un ten normal nu e atât de problematic, însă nu trebuie să uităm de el. Pentru acest tip de ten sunt recomandate măștile cu iaurt, gălbenuș de ou sau banane și căpșuni. Dacă vrei să capeți puțină strălucire, folosește o mască menită să redea acest efect, cum este cea de la Glam Glow. 

Mască pentru ten uscat

Nevoile tenului uscat sunt opuse tenului gras. Prin urmare, evită să folosești măști pe bază de argilă dacă ai un ten uscat. În schimb, ai nevoie de o mască hidratantă pentru a-ți menține pielea moale și fermă. Măștile sub formă de gel sunt foarte indicate în acest caz. În cazul în care ai pielea extrem de uscată, poți folosi o mască pe timpul nopții, pentru a readuce la viață tenul deshidratat. Eu îți sugerez Clinique Moisture Surge Overnight Mask.

Foto: hepta.ro