Rutina de îngrijire a tenului. Noi reguli de la specialiști

La televizor și în reviste se vorbește despre luminozitatea tenului, despre capacitatea lui de a reflecta lumina într-un mod special prin intermediul unor creme, fonduri de ten sau farduri atent alese.

În acest sens, Amalia Anghel, medic specialist dermatovenerologie, Doctor în ştiinţe medicale (SkinMed Clinic), propune o nouă schemă a valorilor ce setează ritualurile de îngrijire. De la interior la exterior, de la conținut la forma și nu invers.

Aspectul pielii este una din componentele cele mai importante pentru frumusețea naturală. Îngrijirea corectă a pielii ne permite să ne păstrăm frumusețea, naturalețea și sănătatea pielii. Din păcate e un subiect care stârnește foarte multe discuții, controverse și poate să fie dificil să alegem din multitudinea de informații care ne sunt oferite. De aceea este recomandat pentru a face niște alegeri corecte să discutăm măcar o dată cu un dermatolog despre ce înseamnă îngrijirea corectă zilnică a pielii.

Sunt cateva etape de bază obligatorii pentru îngrijirea pielii:

  • Curățarea care are două etape

demachierea machiajului: sau a impurităților de peste zi, pentru care se folosesc produse tip apă micelară (fără parfum sau substanțe agresive care să usuce pielea)

spălarea– curățarea prin spălare cu un produs fin, neagresiv și este obligatoriu a se desfășura de două ori pe zi (dimineața și seara) pentru că, doar spalarea îndepărtează eficient de pe piele sebuumul, urmele de machiaj, praful și poluanții atmosferici.

  • Aplicarea de topice (creme)

Seara: se folosesc dermatoscosmetice de tip ser/cremă care conțin principii active, ce variază în funcție de necesitățile tenului: rejuvenare (reîntinerire), depigmentare, rozacee, acnee. Este cel mai bun moment al zilei pentru a le folosi pentru că răman mai mult timp pe piele, sunt activate de repaus iar pielea nu este expusă la ultraviolete.

Dimineața: folosim produse de îngrijire adaptate nevoilor tenului, creme reparatoare, hidratante și obligatoriu fotoprotecție SPF 50, opțional machiaj. Există și dermatocosmetice care combină aceste 3 acțiuni- produse care hidratează și au factor de protecție solară, sau care hidratează și machiază (creme BB  sau CC).

Îngrijirea pielii corectă nu trebuie să fie complicată sau costisitoare, trebuie doar să fie adaptată corect tipului de piele, varstei și problemelor dermatologice ale pielii respective.

Și, să nu uităm, cel mai bun fard este grija pentru noi înșine.