Rutina bizară de wellness a lui Marilyn Monroe

marilyn monroe

Înainte de a deveni un sex-symbol absolut la Hollywood, în anii ei de debut, Marilyn Monroe acorda un interviu defunctei publicații americane Pageant, în care detalia rutina ei bizară de wellness- dietă și exerciții fizice. Iată cum arăta programul de întreținere al unei dive în devenire, în anul 1952.

”Sinceră să fiu, nu consider că am o siluetă excepțională; până de curând, nici nu acordam mare atenție felului în care arăt”, își incepe confesiunea Marilyn Monroe, care adaugă că sportul în aer liber nu s-a aflat niciodată printre activitățile ei favorite și că n-a excelat niciodată la tenis, înot sau la golf, sporturile la modă în acea perioadă. ”Nu m-am chinuit niciodată cu efortul fizic. Acum petrec câte 10 minute dimineața ridicând greutăți mici. Îmi concep singură exercițiile și-mi lucrez fermitatea mușchilor. Imediat ce mă trezesc, mă spăl pe dinți și îmi încep rutina de exerciții. Stau culcată pe podea și ridic greutăți de câte 2,5 kg și fac de trei ori câte 15 repetări”, povestea Marilyn Monroe.

marilyn monroe
Marilyn Monroe, în “Gentlemen Prefer Blondes” (1953)

În ceea ce privește dieta, Marilyn Monroe mărturisea că multa lume considera că regimul ei alimentar era cel puțin bizar. ”Înainte de dușul de dimineață, îmi încălzesc o cană de lapte pe plita din camera mea de hotel. Când laptele e fierbinte, adaug două ouă crude și amestec totul, apoi beau acest cocktail în timp ce mă îmbrac. Suplimentez cu multivitamine și mă îndoiesc că e vreun doctor care să recomande un mic dejun mai hrănitor pentru o fată care muncește și care nu are mult timp la dispoziție”, spunea actrița.

marilyn monroe

”În fiecare seară, mă opresc la alimentara de lângă hotel și cumpăr carne – cotlete de miel sau ficat, pe care le coc în cuptorul electric din cameră. De obicei, mănânc câte 4-5 morcovi cruzi alături de carne și asta e tot. Cred că sunt cumva pe jumătate iepure, ca nu mă satur de morcovi cruzi. În ultimul timp, am început să mă opresc în drum spre casă la o gheretă de înghețată, când vin de la cursurile de actorie, pentru a-mi cumpăra câte o înghețată cu sos de ciocolată.”

”De felul meu, sunt o fire mai domoală și urăsc să fac lucrurile în grabă, într-o atmosferă tensionată și mi-e absolut imposibil să sar dimineața din pat, imediat ce mă trezesc. Duminica, în ziua mea liberă, îmi ia și câte două ore să mă trezesc și stau în pat într-o stare de semi-somnolență. În funcție de activitățile mele de zi cu zi, noaptea dorm între 5 și 10 ore. Dorm într-un pat dublu și mă învelesc cu o cuvertură groasă, grea, indiferent că e vară sau iarnă. N-am purtat niciodată pijamale sau cămăși de noapte, îmi deranjeaza somnul”, a mai declarat Marilyn Monroe în interviul acordat în 1952 și publicat de Vogue.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle