Rouje – Colecția chic à la parisienne a modelului Jeanne Damas

FotorCreated2

Model, blogger, fashion icon şi o prezenţa perpetuă la Paris Fashion Week, atât pe podium cât şi în primul rând, Jeanne Damas este chintesenţa imaginii chic à la parisienne – nu degeaba este adesea comparată cu Jane Birkin. Un mix de eleganţă lipsită de efort şi influenţe din garderoba masculină se îmbină pentru a crea acel aer iconic şi irezistibil pentru care parizienele sunt atât de apreciate.

Dacă vrei să împrumuţi o frântură din imaginea à la garçonne, nu rata colecţia de debut sub semnătură lui Jeanne – Rouje este cel mai nou brand pe care ai face bine să îl adaugi pe lista label-urilor franceze cool. Linia, bazată pe stilul personal al lui Jeanne, include piese basic cu un aer de sofisticare sobră dublat de o aură de senzualitate discretă – rochii şi cămăşi cu imprimeu floral, fuste scurte, jeans cu siluetă clasică, tricouri şi jachete cu croială masculină.

Colecţia este, confrom spuselor lui Jeanne, un omagiu adus femeilor care o inspiră – „Am fost mereu înconjurată de femei cu personalităţi puternice şi feminine; mama mea, sora mea, mătuşile mele, prietenele mele. Sunt fascinată de imaginea lor – detalii simple precum maniera de a păşi, modul de a vorbi, gestica, modul în care poartă o anumită haină.”

FotorCreated

FotorCreated3

Deşi abia a fost lansată, multe dintre piese sunt deja pe punctul de a fi sold out, așa că ai face bine să te grăbești să pui mâna pe ele. Mai jos, iată câteva dintre preferatele mele: