România intră în carantină. O nouă ordonanță intră în vigoare de mâine

Ministrul de Interne Marcel Vela a susținut o conferință de presă prin intermediul căreia a anunțat noi decizii privind carantina totală în contextul încetinirii răspândirii COVID-19.

Începând de mâine, persoanele vârstnice de peste 65 de ani pot ieși din casă doar în intervalul orar 11.00 – 13.00 și doar pentru cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, pentru mișcare individuală sau pentru nevoile animalelor de companie, a anunțat Ministrul de Interne.

Deplasarea celor peste 65 de ani este permisă și în afara intervalului de timp dacă acest lucru se face în interes profesional sau pentru activități agricole. Aici intră medici, profesori, oameni de știință, agricultorii care dovedesc că sunt implicați în astfel de activități.

Orice persoană care părăsește locuința, fie în interes personal sau profesional, este nevoită să prezinte la solicitarea autorităților legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate.

Ministrul a anunțat că de miercuri, ora 23.00, vor fi suspendate zborurile spre și dinspre Franța și Germania pe o perioadă de 14 zile.

Categorii Lifestyle