România, destinația principală pentru vacanțele românilor de anul acesta

Un studiu realizat de o agenție online de turism din România a arătat că aproape 50% din respondenți vor alege destinații din țară pentru vacanța din acest an. 38% dintre aceștia optează pentru cazări în zone izolate.

Studiul, realizat de Travelminit.ro, a inclus un eșantion de 2.038 de respondenți din toată România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada 29.04.2020 – 06.05.2020.

Aproape jumătate dintre aceștia au declarat că România va fi principala destinație de vacanță pentru acest an. Spre deosebire de alți ani – în care prețul avea întâietate în luarea deciziei de cumpărare, anul acesta siguranța și locația proprietății se află printre principalele motive de rezervare a unei vacanțe. Astfel, 38% dintre respondenți optează pentru cazări în zone izolate, iar 31% pun accent pe curățenie și igienizare în vederea rezervării unei cazări.

Peste 50% dintre respondenți și-au amânat vacanța pentru o perioadă ulterioară, în special în lunile de vară sau toamnă, în timp ce 20% dintre respondenți și-au păstrat rezervarea activă, iar 26% și-au anulat rezervările.

Citește mai mult aici!

Categorii Lifestyle