Rochia de mireasă a Prințesei Diana va fi expusă la Kensington Palace

rochie de mireasa printesa diana

Prințul William și Prințul Harry vor oferi cu împrumut rochia de mireasă a defunctei lor mame, Prințesa Diana, pentru a fi expusă la Kensington Palace, într-o expoziție dedicată modei regale.

Momentul în care Prințesa Diana a pășit spre altar în rochia ei de mireasă din tafta, de culoare ivoire, a fost unul dintre momente de referință din istoria modei regale. Aproape 40 de ani mai târziu, celebra rochie va putea fi din nou admirată de public odată ce va fi expusă într-o expoziție specială la fosta ei reședință, Kensington Palace. Expoziția regală, intitulată Royal Style in the Making, va fi deschisă pe 3 iunie și va fi organizată la oranjeria palatului, iar evenimentul va fi dedicat explorării relației dintre creatorii de modă și clienții lor de viță regală. Expoziția va include și elemente care nu au mai fost expus publicului până acum, scoase din arhiva celor mai mari couturieri ai secolului 20.

rochie de mireasa printesa diana

Printre acestea se numără ținute extravagante, cu croială impecabilă, create pentru trei generații ale familiei regale britanice, cum ar fi Regina Mamă și Prințesa Margaret, sora Reginei Elizabeta a II-a.

rochie de mireasa printesa diana rochie de mireasa printesa diana

Rochia de tafta ivoire pe care Prințesa Diana a purtat-o în ziua nunții cu Prințul Charles a fost creată în mare secret de designerii David și Elizabeth Emanuel. În cadrul expoziției de la Kensington Palace va putea fi admirată și trena rochiei, încrustată cu pietre prețioase, care a intrat în istorie drept cel mai lung accesoriu de acest fel. În prezent, rochia se află în posesia fiilor ei, Prinții Harry și William. 

Expoziția va mai oferi ocazia de a fi admirată și rochia de mătase purtată de Regina Mamă la ceremonia de încoronare a soțului ei, Regele George, în 1937.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle