Roche-Bobois mizează pe inovaţie în colecţia de primăvară-vară

roche bobois

Retailerul francez de mobilă de lux Roche Bobois a lansat pe piaţa din România noua colecţie de primăvară-vară, un mix surprinzător de piese unice, colorate, uşoare, dar mai ales extrem de funcţionale. Noile piese de mobilier rămân în sfera premium, dar, de data aceasta, designerii au plusat la capitolul creativitate şi îndrăzneală, exact în ideea motto-ului franţuzesc „joie de vivre”. Astfel, noua colecţie sfidează convenţiile şi dă viaţă volumelor şi formelor diferite, în combinaţii neaşteptate, după personalitatea designerilor.

„Am ales materiale brute ca marmura, lemnul sau pielea şi ne-am propus să le înţelegem mai bine. În acelaşi timp, am mizat pe linii fluide, armonioase şi uşoare, dar şi pe piese extrem de funcţionale. Cât despre finisaje, unele sunt inspirate din stilul haute couture, cu butoane futuriste”, a declarat Nicolas Roche, directorul colecţiilor companiei.

Câteva elemente cheie ale noii colecţii

Redefinirea spaţiului exterior: În noua colecţie, Roche Bobois se axează pe alternanţa interior-exterior, ca paradigmă care modelează spaţiul de locuit. Astfel, catalogul sezonului de primăvară-vară este, de fapt, o invitaţie la călătorie… afară. Mobilierul pentru exterior este inspirat din cultura asiatică şi vine într-o structură tubulară din oţel lăcuit, ornată cu perne colorate în nuanţe de coral, roşu, galben sau albastru cobalt.

O colaborare inedită: Designerii francezi Nathanael Desormeaux şi Damien Carrette, aflaţi la prima colaborare cu Roche Bobois, au creat, din răşină, scaunul în formă de solniţă, foarte uşor de mutat oriunde în casă. Sub numele de „Racheta/Rocket”, scaunul reprezintă combinaţia perfectă dintre design, inginerie şi inspiraţie artistică.

Dolce farniente: Locul de „loisir” din orice casă e, fireşte, canapeaua, de data aceasta reinterpretată de Christophe Delcourt şi gândită atât ca un loc de odihnă, cât şi ca un centru de activităţi sociale. Alături de ea, în noua colecţie se face remarcată o spectaculoasă măsuţă de cafea, în formă de picătură de apă, tăiată dintr-un singur bloc de marmură. Numită „Apa/Aqua”, aceasta e creaţia lui Berrux, un absolvent al Şcolii de Artă din Dijon.

Camera Zen: Încăperea Roche Bobois este, şi în noua colecţie, un adevărat tribut adus expresiei franţuzeşti „art de vivre”. Fie că e vorba de canapele sau fotolii, seria de produse intitulate „Edito” a fost creată special pentru a salva spaţiu, cuprinzând piese mai degrabă discrete, care se integrează perfect într-o cameră de zi. Creată de Sacha Lakic, această linie încorporează materiale inovative şi culori puternice, cu scopul de a profita la maximum de spaţiu, mai ales în apartamente cu o singură cameră.

Elogiu lejerităţii: Una dintre cele mai surprinzătoare piese ale noii colecţii, inspirate de o solicitare venită din partea mătuşii lui Nicolas Roche, este scaunul „Stilou/Pencil”, creat de Cedri Ragot cu scopul de a fi lejer din toate punctele de vedere.

În inima clasică a colecţiei: Aşa cum face de peste cinci decenii, Roche Bobois mizează, în noua colecţie, şi pe piesele clasice, pe care, însă, le reinterpretează mereu pentru un plus de confort şi durabilitate. Jean-Dominique Leze, creatorul colecţiei „Noii Clasici/Nouveax Classiques”, se află la prima colaborare cu Roche Bobois şi şi-a propus să realizeze piese creative şi atemporale, care să definească luxul franţuzesc autentic.

„Suntem foarte atenţi la aşteptările tinerei generaţii şi la schimbările privind stilul de viaţă, dar, în acelaşi timp, ne concentrăm pe tot ceea ce reprezintă spiritul creativ al Roche Bobois încă din anii ’60. Mizăm pe calitatea produselor, pe integritatea designului lor, dar şi pe inovaţie constantă”, a declarat Gilles Bonan, preşedintele companiei.

Retailerul francez de mobilă de lux Roche Bobois a inaugurat primul magazin din România, în Bucureşti, în aprilie 2015.  În Capitală, showroom-ul Roche Bobois este dezvoltat în regim de franciză de Alina Dascălu. Magazinul Roche Bobois se află pe Calea Victoriei şi se întinde pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. Roche Bobois are peste 250 de magazine în 50 de ţări.

Categorii Lifestyle