Ritualuri spa care înlocuiesc o călătorie peste mări şi ţări

spa

Deadline-urile strânse şi agenda încărcată ne permit rareori să plecăm într-o vacanţă neplanificată. Ce aţi spune însă de o evadare din cotidian fără să fie nevoie să vă cumpăraţi  bilet de avion sau să vă luaţi concediu? Ei bine, ca să ajungeţi în Tahiti, Japonia sau la Ritz, în Paris, trebuie doar să vă programaţi la unul din ritualurile Spa pe care vi le propun mai jos. Împrumutând tehnici de masaj specifice fiecărei culturi în parte sau folosind uleiuri de masaj tipice destinaţiei alese, fiecare ritual în parte e o călătorie senzorială autentică.

Destinaţie Spa: Tahiti

Tahiti

Belle Maison Spa este singurul Spa din România unde ritualurile signature sunt construite în totalitate în jurul conceptului de „călătoria simţurilor”.  Terapeuţii de aici şi atmosfera primitoare, cu muzică în surdină şi lumânări parfumate, care licăresc la tot pasul, reuşesc pur şi simplu să vă transpună într-un univers paralel.

Odată ce aţi închis ochii şi veţi fi învăluiţi de aromele dulci de vanilie ale uleiurilor folosite, care caracterizează ritualul spa Vanilla from Tahiti (nou adăugat în meniu), veţi trăi aievea senzaţia că aţi ajuns pe meleaguri exotice. În cele 90 de minute cât durează înşiruirea de terapii, veţi fi răsfăţaţi cu un ritual al băii picioarelor, cu o împachetare cu unt de shea, un masaj al scalpului şi un masaj corporal extrem de relaxant.

Belle Maison Spa

Inspirându-se din tradiţia polineziană, care a făcut cunoscut lumii conceptul taurumi (sănătate în mâini) transmiţându-l din generaţie în generaţie, terapeuţii înţeleg puterea vindecătoare a atingerii. Astfel, nu este de mirare că la finalul ritualului Vanilla from Tahiti, vă veţi regăsi echilibrul între minte, corp şi suflet.

Destinaţie Spa: Japonia

Japonia

Shiseido Spa de la Stejarii Country Club vă invită să redescoperiţi wellness-ul nu doar cu mintea, dar şi cu inima prin prisma unei oferte speciale, disponibile în aprilie.  Aceasta nu are doar rolul de a vă relaxa, ci şi de a vă dezvălui secrete de îngrijire ale pielii, care fac minuni.

Pentru a vă oferi o experienţă japoneză ca la carte, ceremonia începe cu un ritual de îmbăiere al picioarelor, urmat de un ritual de respiraţie, în cadrul căruia, ghidat de terapeut, veţi alege aromele pe care le doriţi să fie folosite. Eliberaţi de orice tensiune, veţi avea ulterior parte de un tratament facial Shiseido, menit să hidrateze tenul în profunzime.

Shiseido Spa

Şi cum nici o particică de piele nu este neglijată, veţi fi mai apoi răsfăţaţi cu un Kuroho Body Massage, un masaj reprezentativ Shiseido, care echilibrează energetic organismul şi relaxează muşchii. Experienţa nu se opreşte aici şi va continua cu un masaj al umerilor şi al scalpului, urmat de un ritual de trezire. Relaxare şi voie bună garantată!

Destinaţie Spa: Paris

Ritz Paris

Dacă ajungeţi în Braşov, la Spa d’Or, aveţi toate şansele să vă „teleportaţi” până la Paris. Şi nu oriunde în Paris, ci chiar la Ritz. Chiar dacă sună imposibil, trebuie să vă spun Oana Manole, fondatoarea locului şi consultant spa internaţional, şi-a folosit experienţa pentru a crea un ritual mulat pe realitatea  pariziană. Voyage Ritz e definiţia plăcerii senzoriale şi a luxului, şi începe evidemment cu şampanie sau băutura semnătură a locului, dacă viciile voastre nu includ alcool. Ritualul poartă pecetea hedonismului pur, în reinterpretare ritz-esque, şi include un ritual pentru mâini şi picioare menit să catifeleze şi să parfumeze, urmat de un masaj absolut fantastic. De experimentat solo sau alături de alţi pretenţioşi, care au gusturi simple şi se mulţumesc cu ce e mai bun.

Spa d'Or

Foto: hepta.ro, Belle Maison Spa, Gabriel Crișan, Shiseido Spa, Spa d’Or