Richard Gere, la 72 de ani – 7 lucruri mai puțin cunoscute despre celebrul actor

richard gere

Cine ar fi crezut că Richard Gere a ajuns la venerabila vârstă de 72 de ani? Celebrul actor s-a născut pe 31 august 1949 în Philadelphia și este unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood.

Apogeul carierei lui Richard Gere a avut loc în anii ’90-2000, când a jucat într-unele dintre cele mai apreciate filme de critici și cu mare succes de casă – American Gigolo, An Officer and a Gentleman, Pretty Woman, Sommersby, Mr Jones, Intersection, First Knight, Primal Fear, Rujnaway Bride, Autumn in New York, Unfaithful, Chicago etc, pentru cel din urma fiind recompensat cu Globul de Aur. 

Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre celebrul actor:

A renunțat la colegiu la vârsta de 19 ani pentru a deveni actor. A studiat la University of Massachusetts Amherst, unde a intrat cu o bursă de sport și unde a urmat studii de filosofie, dar a renunțat după doi ani de școală.

richard gere
Scenă din filmul Pretty Woman (1990)

Prima lui experiență actoricească a avut loc pe o scenă de teatru, în 1971, în piesa Rosencrantz and Guidenstern are Dead. Rolul cu care a dat lovitura pe marile ecrane a fost cel din American Gigolo, film ce i-a adus statutul de sex-symbol la Hollywood.

A fost desemnat Cel mai sexy bărbat în viață de către publicația People în 1999.

richard gere

Și-a dedicat o mare parte a timpului practicării buddhismului. Astudiat buddhismul zen și pe cel tibetan la Gelugpa School of Tibetan Buddhism și este implicat activ în lupta pentru drepturile omului din Tibet, lucru ce i-a adus interdicția de a mai intra în China.

richard gere dalai lama
Richard Gere și Dalai Lama

Promovează, de asemenea, mai multe cauze de protecție a mediului și programe de prevenție împortiva răspândirii SIDA.

Printre femeile cu care a avut relații se numără nume precum Diane von Furstenberg, Barbara Carrera, Barbra Streisand, Priscilla Presley, Kim Basinger, modelul Laura Bailey, Tina Chow, Dalila Di Lazzaro, Padma Lakshmi. A fost căsătorit cu Cindy Crawford între 1991 și 1995 și cu modelul și actrița Carey Lowell între 2002 – 2016.

richard gere
Roichard Gere și Cindy Crawford
richard gere
Richard Gere și Carey Lowell

În prezent, este însurat cu jurnalista spaniolă Alejandra Silva, cu care doi fii, născuți între 2018 și 2020. Richard Gere mai are un fiu cu Carey Lowell, Homer, în vârstă de 20 de ani.

richard gere
Richard Gere și Alejandra Silva

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle