Rezoluțiile echipei A List Magazine pentru 2021

O analiză la rece a felului în care ne administrăm banii nu strică niciodată, cu atât mai mult acum, la sfârșit de an, când tragem linie și vedem dacă am ieșit pe plus și dacă e loc de mai bine. Noi, membrii redacției A List Magazine, facem o retrospectivă a comportamentului financiar din 2020 – ce-am pierdut, ce-am câștigat, unde am stagnat – și stabilim câteva puncte prioritare pentru felul în care ne vom cheltui banii în 2021. Iar sugestiile oferite de specialiștii BCR de la Școala de Bani nu fac decât să ne ajute, să ne ghideze în creionarea planurilor legate de banii noștri și ne oferă o perspectivă asupra felului în care să ne raportăm la ei în viitorul apropiat.

Monica Cismaru, redactor A List Magazine

De la an la an am învățat ceva în plus despre administrarea banilor mei. Am început să fiu din ce în ce mai atentă cu veniturile mele, să nu mai arunc banii pe fereastră, pe mărunțișuri, și să-i investesc în lucruri mai consistente, cu valoare mai mare, care nu se pierde imediat. Scopul meu, în anul ce vine, e să direcționez anumite sume către asigurări, către îmbunătățirea locuinței și să economisesc mult mai mult decât am făcut-o până acum.

Roxana Popescu, Social Media specialist A List Magazine

Cred că 2020 ne-a învățat cel mai bine că, oricât de mult încerci să îți faci planuri, acestea ți se pot da peste cap într-o clipă. Așadar, îl voi lăsa pe 2021 să mă surprindă, fără să îmi fac vreo așteptare de la acesta. Și asta pentru că, o spun cu mai mult realism decât pesimism, așteptările duc de cele mai multe ori la dezamăgiri. De ce să nu ne bucurăm, deci, de ceea ce doar prezentul poate aduce și să trăim la maximum momentul?!

Bianca Sterie, Editor A List Magazine

Anul acesta mi-a demonstrat că nu e o idee atât de bună să-ți faci prea multe planuri, motiv pentru care, de această dată, voi fi mai cumpătată în privința rezoluțiilor pentru 2021. Însă dorința mea principală este să călătoresc mai mult și să încerc, atât cât permit restricțiile de deplasare, să recuperez ceea ce 2020 mi-a „răpit” la capitolul vacanțe. Și aș mai vrea să încep să economisesc serios, pentru că, trebuie să recunosc, în ultimele luni am cam devenit dependentă de online shopping. Și cum mă gândesc la o mică afacere în viitor, cred că ar fi înțelept să am și ceva bani puși deoparte… încă de pe-acum.

Alina Aliman- Redactor Șef editia print Alist Magazine

Anul 2020 mi-a arătat că totul poate fi… neașteptat. Și în ceea ce privește proiectele profesionale, și în privința planurilor personale. Și m-a învățat că trebuie să fiu și mai atentă cu finanțele mele. Așa că, pe lista de rezoluții pentru următorul an va exista și una financiară. Sincer, mi-aș dori să cheltuiesc mai puțin la impuls (sau pe post de terapie de shopping), să investesc mai mult în experiențe (am trecut pe wainting list un abonament la Pilates și un curs de istoria artei) și să fiu tot mai atentă la modul în care aș putea să-mi păstrez banii – de la simplele conturi de economii la investiții imobiliare.

Daniel Ileana, Video editor A List Magazine

Îmi aduc aminte că în prima oră a lui 2020 eram pe terasă cu soția mea și plănuiam cum se va desfășura anul, cum o să ne luăm verighete, cum o să facem nunta și ne întrebam oare ce o să facem noi în avion atâta timp până în Bali, unde trebuia să facem luna de miere. Surpriză! Liliacul și pangolinul s-au luat în brațe fără să se spele pe mâini și iată cum s-a blocat planeta. După ce am reprogramat nunta pentru 2021, bucuroși că nu am pierdut banii, ne-am gândit că este momentul să punem deoparte. Lucrăm de acasă, toate activitățile din oraș s-au închis, așa că am decis să punem într-un cont de economii o sumă fixă în fiecare lună. Sătul de surprizele lui 2020, îmi doresc ca 2021 să fie cel mai previzibil an din viața mea. Am în plan câteva investiții pe care le-am amânat în 2020. Trebuie să îmi schimb telefonul și am nevoie de un monitor mai mare pentru editare video. Am trecut cu bine și peste acest an care m-a învățat să mă spăl mai des pe mâini și să economisesc.

Nicoleta Nicolae- Redactor Șef www.alistmagazine.ro 

În 2020 am învățat să fiu precaută, dar și mai empatică. Așa că, de la 2021 îmi doresc multă sănătate și pace în lume. Îmi doresc ca lucrurile să revină la normalul cu care ne-am obișnuit. Mi-e dor să călătoresc, mi-e dor să mă întâlnesc cu prietenii, mi-e dor de multe lucruri… Până atunci însă, am pus ceva bani de-o parte anul care tocmai se încheie și voi continua să fac acest lucru și în viitor… Nu știe niciodată ce vremuri vor veni…

  • Sfaturi de la Școala de Bani

Începe noul an cu o atitudine diferită față de bani, propune-ți să-i privești fără emoții negative asociate, ci cu responsabilitate și atenție. Încearcă să-ți analizezi comportamentul din anul care a trecut și vezi ce poți face mai bine, fără să te blamezi, cu blândețe și disciplină.

Fă-ți o listă cu rezoluții financiare pentru anul ce vine. Nu există o regulă fixa, fiecare poate adapta în funcție de cum crede că îi este mai util. Poate că e momentul să deschizi acel cont de economii pe care l-ai amânat atât sau să faci primele tale investiții. Indiferent despre ce ar fi vorba, este un moment bun pentru a-ți îmbunătăți relația cu banii.

Alocă bani pentru lucrurile care te bucură și te împlinesc. 2020 a fost un an dificil, însă pe lângă toate provocările cu care a venit, pentru mulți a adus și anumite revelații cu privire la lucrurile care contează cu adevărat în viață. Așa că pentru 2021 vei știi mai bine care sunt lucrurile care îți aduc bucurie în viață și vei putea să îți gestionezi altfel resursele, pentru a le accesa cât mai des.

Categorii Lifestyle