Retro Nostalgia: Colecția Diesel Preview toamnă/iarnă 2017

Sezonul acesta, Diesel se reîntoarce în Seattle, în perioada anilor ‘90, unde tinerii se revoltă, iar consumerismul este respins. Materialul-laitmotiv este flanelul, iar nonșalanța este stilul predominant. Straturi de tartan, denim sfâșiat și o infuzie metalizată de croiuri tip Varsity alcătuiau ţinutele acelei perioade, și sunt recreate pentru colecția Diesel Preview toamnă/iarnă 2017.

Între folk și grunge, colecția își ia inspirația din festivalurile de muzică și concertele rock: piele ȋntoarsă franjurată, bluze cu mâneci bufante și jachete din denim se numără printre cele mai puternice piese.

Inspirația Varsity își face puternic simţită prezenţa în jeansii lejeri rupți, cu inserții de tartan, salopetele din denim cu broderii, jeanșii și jachetele cu detalii în dungi și un „Cat-astrophy” print pentru bărbaţi, în timp ce imprimeurile florale mărunte adaugă o notă de delicatețe.

Întunecată și profundă, colecția compensează look-urile all black cu imprimeuri florale elegante și imprimeuri cu pisici.

Siluetele feminine sunt drepte și minimaliste, iar cele masculine sunt raționalizate și simple, dezvăluite sub formă de pantaloni decupați și blugi skinny negri. Fermoarele și printurile-poster animă clasicele jachete biker și bomberele din satin.

DENIM

Sezonul acesta, aspectul Heritage îmbină expertiza artizanală a nuanțelor cu cea mai avansată inovație în tratamente de sfâșiere.

Linia JoggJeans își continuă evoluția în ceea ce privește aspectul: nuanțe vintage noi, diverse pelicule și mixuri de materiale într-o multitudine de stiluri și croieli.

Tonuri noi sunt introduse pentru modelele Thommer, cea mai recentă categorie de slim fit denim pentru bărbați, în timp ce Loozy, noua croială din zona de confort, este nepretențioasă, dar fashionable.

Pentru femei, Slandy este încă un must-have în garderoba fiecăreia – super mulați, sofisticați și glamour; Khali își preia reperele din moda anilor ’90, cu o croială dreaptă precisă.

ACCESSORIES

În colecţia pentru femei, cizmele șic sunt actualizate în stiluri, culori și materiale noi ce includ piele de piton imprimată, piele neagră și imprimeuri florale. Botinele până la gleznă sunt reintroduse în forme noi și cu tocuri de diferite înălțimi, împreună cu un nou model de sneaker.

Colecția pentru bărbați introduce un nou star: familia de teniși SKB, a cărei caracteristică este mixul materialului de camuflaj cu pielea ȋntoarsă.

Tenişii Zip-Round și o varietate de cizme joase, elegante, sunt propuse în noi culori.

Colecția de genți pentru femei Le Zipper, semnatură Diesel, este actualizată cu forme noi care scot în evidență încrustarea genților cu patchuri. Ofertele din denim ale sezonului trecut sunt reînnoite în tonuri de albastru și gri, cu borduri aplicate și cu o nouă propunere de broderie, în trei forme diferite.

Oferta de genți masculine are în prim-plan variante de rucsac – două modele noi de inspirație military disponibile în variante din nylon sau denim peliculizat, cu detalii utilitare. O alăturare de neopren şi denim și o versiune din piele cu margini neprelucrate utilizează fermoare și cusături în V pe post de detalii statement.