Remedii home made pentru îngrijirea mâinilor în sezonul rece

Mâinile îţi trădează vârsta. Ai mai auzit asta şi înainte, dar nu ştiu sincer dacă asta te-a făcut să le acorzi o atenţie specială şi să le îngrijeşti ca la carte. Temperaturile scăzute ale iernii nu prea îţi dau însă de ales, nu-i aşa? Dacă vrei să eviţi pielea crăpată, roşeaţa,  senzaţia de mâncărime sau de arsură, ar fi indicat să ţii cont de tips-urile de mai jos. Şi să ai la îndemână măcar o cremă hidratantă.

Înainte de a te spăla pe mâini, dacă vrei ca pielea să fie cât mai fină, poţi folosi ulei de susan sau de migdale pe care să îl masezi bine până se absoarbe. Preferabil ar fi să îl încălzeşti puţin înainte.  Din când în când, fă-ţi timp să prepari o pastă home made din făină de năut, un pic de lapte şi un vârf de cuţit de turmeric, cu care să îţi acoperi mâinile timp de douăzeci de minute. Îndepărtează pasta, masând circular până o cureţi sub robinet. Nu o să îţi vină să crezi cât de catifelată devine pielea.

După ce te speli pe mâini, aplică o cremă nutritivă cât pielea e încă umedă. Îşi va menţine nivelul optim de hidratare pe o durată îndelungată. Preferata mea este crema de mâini Verbină şi Citrice de la  L’Occitane en Provence. Are o textură lejeră şi revigorantă, ce se absoarbe rapid în piele, cu un puternic efect hidratant. Mâinile îmi miros întreaga zi a verbină organică din Provence şi citrice zemoase.

Dacă ai mâinile uscate, pune într-un bol apă de trandafiri  şi adaugă o lingură de glicerină pură. Aplică amestecul pe mâini şi lasă-l să acţioneze jumătate de oră. Clăteşte-l mai apoi cu apă călduţă. Funcţionează la fel de bine şi un bol cu lapte în care să îţi înmoi mâinile cinci minute.

CITEȘTE ȘI:

Ce se poartă iarna aceasta în materie de machiaj