Reguli stricte pe care Melania Trump trebuie să le urmeze la Casa Albă 

melania trump reguli stricte

Statutul de primă doamnă a Statelor Unite vine cu o mulțime de reguli și de obligații, iar protocolul de la Casa Albă este unul strict. Iată care sunt lucrurile pe care Melania Trump trebuie să le urmeze cu sfințenie, în calitate de soție a președintelui.

Melania Trump (50 de ani) a trecut de la statutul de soție de miliardar la cel de primă- doamnă de la Casa Albă, reședința conducătorului statului. Aici, chiar dacă se bucură de tot confortul, nu poate opera nicio schimbare fără aprobarea unui comitet. Fie că vrea să redecoreze în întregime apartamentele private sau să schimbe un robinet, trebuie să urmeze pașii birocratici impuși și să obțină toate aprobările necesare pentru cea mai mică schimbare. Casa Albă se află în patrimoniul istoric, așa că nicio modificare nu poate fi făcută fără a fi verficată temeinic în prealabil.

melania trump reguli stricte

De asemenea, prima doamnă are un buget alocat pentru decorarea aripii private a Casei Albe ocupată de familia Trump. Congresul american a decis alocarea unei sume de 100 000 de dolari pentru îmbunătățiri și schimbări pentru familia prezidențială – o sumă mică pentru standardele înalte ale familiei Trump înainte de câștigarea mandatului prezidențial. Totuși, familia prezidențială poate cheltui din banii personali pentru amenajările și îmbunătățirile apartamentelor private, dacă vor.

Casa Albă are și un stoc impresionant de obiecte de artă semnat de artiști celebri, pe care familia prezidențiala le poate expune după bunul plac. Melania Trump are la dispoziție și un curator care o poate ajuta să ruleze pe pereții Casei Albe tablouri semnate de artiști preum Georgia O Keefe sau Norman Rockwell.


melania trump reguli stricte Fiecare familie prezidențială care a locuit la Casa Albă și-a lăsat amprenta aici. Familia Kenney a instalat o piscină, iar Truman a amenajat o pistă de bowling. Eisenhower a făcut un cinema, iar familia Obama a ales să lase drept moștenire un teren de baschet. Dacă Familia Trump vrea să lase ceva în urma sa la Casa Albă, trebuie să se gândească foarte bine înainte să facă o schimbare atât de mare, deoarece va deservi viitoarele familii prezidențiale.

Anumite zone din Casa Albă le sunt inaccesibile chiar și lui Donald și Melaniei Trump, cum ar fi dormitorul Lincoln sau Camera Verde și Sala dedicată dineurilor se stat, care nu pot fi modificate sub nicio formă, deoarece au valoare istorică.

melania trump reguli stricte

În calitate de primă doamnă, Melania Trunp nu poate face nici măcar un singur pas singură, neînsoțită, fără ca echipa ei de pază să știe unde este și ce face. Indiferent de motivul pentru care ar părăsi Casa Albă, fie că e vorba de cumpărături sau o vizită la școala copilului, o întreagă suita de bodyguarzi se află pe urmele ei

Pe lista lucrurilor interzise se află și deschiderea unei simple ferestre. Din cauza măsurilor de securitate la cel mai înalt nivel, Melania nu poate deschide după bunul plac geamurile și la fel stau lucrurile și în cazul unei plimbări cu mașina.

melania trump reguli stricte

Deși Melania Trump a ales să fie o primă doamnă mai degrabă discretă, fără să aibă multe apariții publice, totuși nu poate evita la nesfârșit aceste obligații și, astel, trebuie să preia funcția de gazdă pentru evenimentele tradiționale de la Casa Albă, cum ar fi sărbătorile religioase. De asemenea, o prima doamnă trebuie sa se implice în acte de caritate și să ia parte la vizitele oficiale ale președinților de stat care calcă pragul Casei Albe.

melania trump reguli stricte

Melania Trump are propria ei echipă de asistenți care o ajută în derularea obligațiilor de zi cu zi, pe care și-a format-o singură.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle