Regula de shopping care va face să nu te mai simți vreodată nemulțumită de garderoba ta

hepta_2568518

Deschizi un dulap plin de haine, şi totuşi, simţi că nu ai cu ce să te îmbraci. Pun pariu că precis te-ai confruntat măcar o dată cu această situaţie. Ni se întâmplă tuturor, stai liniştită!

Care e de fapt problema aici? Nu faptul că nu ai destule haine sau accesorii, ci faptul că nimic din garderoba ta nu te inspiră, astfel încât să poţi compune un outfit. Iar acest lucru nu este neapărat cauzat, după cum ai putea crede, de faptul că în momentul în care faci shopping, faci alegeri neinspirate. Mai degrabă, problema este că încă nu ai găsit soluţia pentru a-ţi transforma şifonierul într-o colecţie de haine şi accesorii pe care le adori 100%.

Jenn Rogien, costumieră pentru seriale precum Girls sau Orange Is The New Black, a inventat un truc care, promite ea (iar noi suntem de acord), va face astfel încât să nu te mai simţi vreodată nemulțumită de garderoba ta.

Este vorba despre o regulă denumită 3-7-14”.

Cum funcţionează, mai exact?

Dacă ai cumpărat ceva şi nu ai purtat piesa respectivă în primele trei zile după achiziție, este improbabil că vei ajunge să o faci vreodată. Dacă nu erai îndeajuns de entuziasmată de ea încât să o porţi din prima zi, mai mult ca sigur nu erai în general prea entuzismată de item-ul respectiv”, explică Rogien.

Dacă nu ai purtat-o în următoarele şapte zile după achiziţie, e clar că nu o vei face vreodată, aşa că asigură-te că o returnezi în următoarea săptămână. Scapă de piesa respectivă în paisprezece zile, altfel e foarte probabil că nu o vei mai returna vreodată.”

În calitate de shopping enthusiast, care nu o dată a plecat chiar din magazin purtând o haină sau un accesoriu abia achiziţionat, pot confirma că dacă am ajuns acasă cu un produs şi nu l-am purtat în primele trei zile, este clar că va rămâne undeva în partea întunecată a dulapului, de unde nu va ieşi vreodată să vadă lumina zilei.

Şi pentru că tot am vorbit de shopping, iată mai jos câteva piese pe care noi am pus ochii în ultima vreme. Lasă-te inspirată şi nu uita să ţii cont de regula 3-7-14”!