Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii aniversează 72 de ani de căsătorie cu Prințul Philip

regina elizabeta casatorie

Regina Elizabeta a II-a (93 de ani) s-a căsătorit pe 20 noiembrie 1947 cu Prințul Consort Philip, Duce de Edinburgh (98 de ani), într-o ceremonie fastuoasă la Westminster Abbey.

Cuplul Regal s-a cunoscut în 1934, a început o idilă în 1939, care a culminat cu o căsătorie din care au rezultat patru copii – Prințul Charles (71 de ani), Prințesa Anne (69 de ani), Prințul Andrew (59 de ani) și Prințul Edward (55 de ani). Celebrarea Reginei vine într-un moment delicat în ceea ce privește reputația Casei Regale, din cauza dezvăluirilor scandaloase din viața Prințului Andrew, implicat într-un scandal cu tentă sexuală.

View this post on Instagram

Wishing Her Majesty The Queen and His Royal Highness The Duke of Edinburgh a very happy 72nd Wedding Anniversary! 📷PA

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Totuși, ceilalți membri ai Familiei Regale au transmis felicitări Reginei și Ducelui. Anul acesta, suveranul britanic și Prințul Philip au devenit străbunici pentru a opta oară, odată cu nașterea lui Archie, fiul Prințului Harry și al lui Meghan Markle, Ducii de Sussex.

regina elizabeta

Regina Elizabeta, pe atunci Prințesă și Philip s-au cunoscut în 1934 la nunta Prințesei Marina a Greciei și a Danemarcei cu Prințul George, Duce de Kent și s-au îndrăgostit cinci ani mai târziu. Logodna a fost anunțată pe 9 iulie, iar nunta avut loc patru luni mai târziu, pe 20 noiembrie, la Westminster Abbey. Prințesa Elizabeta, viitoare Regină, a fost al zecelea membru al Familiei Regale care s-a căsătorit la Westmister Abbey.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle