Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii a sărbătorit 69 de ani de când i-a succedat la tron Regelui George VI

regina elizabeta tron

Regina Elizabeta a II-a (94 de ani) a aniversat pe 6 februarie 69 de ani de când i-a succedat la tronul Marii Britanii tatălui ei, Regele Geoge VI, după moartea acestuia. Regina Elizabeta a II-a este cea mai longevivă regină, cu cea mai îndelungată perioadă petrecută pe tron din istoria Marii Britanii.

Elizabeta avea 27 de ani când a devenit regină, iar încoronarea ei a avut loc pe 2 iunie 1953. În onoarea aniversării ascensiunii ei la tron, familia regală a distribuit un videoclip pe Instagram care prezintă o restrospectivă a perioadei petrecute în fruntea monarhiei britanice.

regina elizabeta tron

În această zi, în 1952, Regina a urcat pe tronul Marii Britanii după moartea tatălui ei, Regele George VI. Majestatea Sa a împlinit astfel 69 de ani ca monarh. Înregistrarea publicată face parte din documentarul realizat de Lordul Wakehurst despre moartea Regelui George VI și despre ascensiunea Reginei.”

Regina Elizabeta a II-a este în continuare un monarh activ, chiar dacă pandemia i-a forțat pe membrii familiei regale să-și modifice programul conform regulilor de distanțare socială. Toate evenimentele de la Palatul Buckigham au fost anulate pentru anul în curs. Regina Elizabeta și Prințul Philip și-au petrecut cea mai mare perioadă a pandemiei la castelul Windsor, iar ceilalți membri ai familiei regale s-au refugiat pe diverse proprietăți deținute pe teritoriul Marii Britanii – Prințul William și Kate Middleton se află în Norfolk, la Anmer Hall, cu copiii, iar Prințul Charles și Camilla, Ducesa de Cornwall, pendulează între locuințele lor din Londra -Clarence House, Highgrove, Birkhall și cea din Llwynywermod.

Conform speculațiilor, anul acesta ar fi așteptat și Prințul Harry în prima sa vizită înapoi acasă, la un an după ”exilul” în SUA. În cazul în care va traversa oceanul, Harry va fi singur, neînsoțit de Meghan Markle, care nu vrea să călătorească în această perioadă cu fiul lor, Archie, în vârstă de doi ani.

Harry și Meghan continuă să-și deruleze proiectele în SUA, care implică diverse producții pentru Netflix, documentare, podcasturi și, mai nou, apariții surpriză în diverse întâlniri pe Zoom ale oamenilor obișnuiți, cum a fost și cea mai recentă, când Ducii de Sussex le-au făcut o surpriză membrilor unui cerc de poezie cu apariția lor în timpul întrevederii lor online. 

Foto: hepta

Categorii Lifestyle