Redacția Alist – Sesiune de shopping la comun din catalogul online IKEA

Pentru că noi, redacția Alist Magazine, suntem mari amatori de shopping online și de decorarea casei – pentru că unii dintre noi fie s-au mutat recent, fie au planuri de reorganizare, am făcut o sesiune ad-hoc, comună prin care ne-am împărtășit preferințele în ceea ce privește soluțiile de organizare a casei. Astfel, am luat la răsfoit catalogul online IKEA, care, la aniversarea a 70 de ani, a venit și cu o surpriză – e disponibil în varianta online.

În perioada de autoizolare, când am stat cu toții acasă, spațiul a devenit, practic, neîncăpător, dar foarte spațios, în același timp, mai ales când ne căutam ochelarii, căștile sau telefoanele pierdute prin casă. Astfel, soluțiile ingenioase găsite în catalogul IKEA ne-ar putea ajuta să câștigăm timp și să-l eficientizăm, să avem o casă ordonată și să știm în orice clipă unde am pus cheia de la cutia poștală, unde ne sunt ochelarii, jucăriile copiilor sau ale animalelor de companie, telecomanda și toate celelalte mărunțișuri pe care le rătăcim zilnic prin casă. Ne-au atras atenția o mulțime de corpuri de mobilier, de sisteme și ansambluri de depozitare și am făcut o listă scurtă a preferatelor noastre. Bine, recunoaștem, ne-am îndrăgostit și de câteva elemente decorative care ar upgrada semnificativ aspectul estetic al locuințelor noastre.

Așadar, colega noastră, Andreea, fashion-editor, a pus ochii pe un divanul RÅVAROR, care poate fi adaptat pentru citit și pentru odihnă, cu o cutie încorporată de depozitare, dar și pentru suportul de umerașe ediție limitată SAMMANKOPPLA alb, are oferă avantajul mobilității, fiind pe roți, astfel încât, dacă ești nevoit să reorganizezi spațiul, se poate muta cu ușurință într-un colț. Sau se poate demonta și folosi la un yardsale, pentru că este ușor de transportat. Este și ușor de adaptat unui spațiu mai restrâns pentru că măsoară doar un metru lungime și 50 cm lățime. La fel și masa din colecție, este tot pe roți, măsoară 60 cu 120 cm și își găsește cu ușurință locul în casă, pentru a crea un spațiu de lucru. Spațiul de lucru ar putea fi și delimitat cu un paravan, care poate fi folosit și ca protecție în dreptul ferestrei, pentru diminețile de weekend în care lumina soarelului să nu te trezească prea devreme. Multifuncționalitatea e un aspect cheie când vine vorba de spații mici și e bine să gândim creativ.

Daniel, video-editor, a ales o unitate de depozitare cu rotile RÅVAROR, pe care o poate muta prin apartamentul lui de două camere după pofta inimii și care poate ”găzdui” punga cu pungi, jucăriile cățelușei lui, golden retrieverul Luna, dar și ochelarii, ceasul și cheile. De asemenea, i-au atras atenția și husa pentru scaun, care are buzunare la spate și care e ideală pentru a depozita telecomanda sau telefonul.

Monica, redactor, s-a declarat mulțumită când a găsit banca pe rotile din furnir stejar RÅVAROR, care se potrivește de minune cu restul mobilei ei și poate juca și rol de măsuță de televizor, în timp ce poate ”ascunde” corespondența, jucăriile pisicilor, telecomanda, lumânările parfumate sau cheile. În plus, banca din gama RÅVAROR are de asemenea rotile, iar mobilitatea se pliază pe ceea ce ea are nevoie la acest moment în casă.

Și pentru că e pasionată de mișcare și de wellbeing, de o abordare holistică în ceea ce privește decorarea spațiului de relaxare, Monica a ales să-și facă loc în dormitor și pentru a-și organiza un mic colțișor de fitness și de yoga, dar și pentru ghivece cu plante, iar pentru a asta a fost nevoie să-și schimbe patul cu o variantă upgradată- patul MALM, care e prevăzut cu cutii de depozitare și care, în curând,  va fi disponibil și în nunața gri. Există, de asemenea, și opțiunea patului HEMNES, carepoate fi extins și care are cutii de depozitare.

Noi, colegii din redacția Alist, nu avem copii (încă), dar deja ne facem planuri să ne mărim familiile și am început să ne imaginam tot felul de soluții pentru a reorganiza spațiul casei pentru familii mai numeroase. Astfel, am remarcat patul KURA, prevede suprapunere a două paturi, de fapt, și SLAKT, un pat care vine în două variante: pat suplimentar sub patul principal sau cadrul cu cutii de depozitare sub un singur pat.

Aceasta a fost prima sesiune de shopping la comun a redacției Alist, o reușită, spunem noi și vrem să repetăm cât de curând experiența, pentru ca a fost plăcut să schimbăm idei de deco și să ne inspirăm unii de la alții, în timp ce avem același numitor comun, catalogul online IKEA.

Categorii Lifestyle