Recomandările zilei: teatru, artă, carte și film

evenimente

Dacă încă nu ți-ai pregătit agenda pentru această săptămână, avem noi câteva propuneri foarte interesante. Un spectacol de teatru în regia lui Vlad Zamfirescu, o expoziție de neratat, romanul lui Heinrich Böll și cea mai simpatică animație a sezonului: iata cum arata planul nostru pentru zilele următoare.

Premieră: Efecte Colaterale
Spectacolul Teatrului Nottara, Efecte colaterale, va avea premiera în această seară, de la ora 19, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei (Teatrul Nottara este închis, având risc seismic ridicat). În regia lui Vlad Zamfirescu, după un scenariu al dramaturgului Alexandru Popa, Efecte colaterale este o poveste în care se îmbină ca într-un puzzle mai multe drame de familie și în care este expus, cu mult umor și atenție la nuanțe, riscul de a-l pierde pe celălalt pe drumul propriei împliniri. Din distribuție fac parte Dan Bordeianu, Alexandru Repan, Vlad Zamfirescu, Gheorghe Ifrim, Luminița Erga, Nadiana Sălăgean, Ioana Calotă, Laura Vasiliu și Diana Roman.

Opiniile unui clovn, de Heinrich Boll, pus în scena la Teatrul Luni
Sâmbătă, 26 martie, şi duminică, 27 martie, la ora 19:30, la Teatrul Luni de la Green Hours (Calea Victoriei nr. 120), va avea loc premiera spectacolului Opiniile unui clovn, o adaptare după romanul omonim semnat de Heinrich Böll, unul dintre cei mai importanţi scriitori germani de după cel De-al Doilea Război Mondial, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1972. În regia Ancăi Maria Colțeanu, spectacolul urmărește destinul unui artist, povestea clovnului Hans Schnier. Singur în apartamentul său, beat, nefericit, rănit trupeşte şi sufleteşte, dezamăgit în dragoste, Schnier se confruntă cu propriile amintiri, din ce în ce mai apăsătoare. Romanul Opiniile unui clovn de Heinrich Böll a fost lansat la editura Polirom.

carte

Cahiers du cinéma, la AnnArt Gallery
A cincea expoziţie personală la AnnArt Gallery, Cahiers du cinéma prezintă în premieră faimoasele caiete ale artistului Vladimir Şetran: desen, pictură, mixed-media. Între 24 martie și 9 aprilie, vei descoperi peste 100 dintre caietele sale, diverse din punct de vedere tehnic și tematic. De la nuduri la câini, de la flori şi grile grafice la pete abstracte de culoare, Vladimir Şetran reușește să ilustreze un univers aparte. Detalii pe www.annartgallery.ro.

vladimir1

Zootropolis, cea mai haioasă animație a momentului
Dacă încă nu ai văzut Zootropolis, e timpul să dai o fugă la cinema pentru o porție serioasă de distracție! Metropola modernă a mamiferelor din Zootropolis este un oraș special, în care animalele din fiecare mediu trăiesc laolaltă. Aventura începe când ofiţerul începător Judy Hopkins (vocea lui Ginnifer Goodwin) ajunge în oraş și îşi dă seama că a fi primul iepuraş într-o echipă de poliţie formată din animale mari şi puternice nu e atât de uşor. Hotărâtă să-şi dovedească valoarea, ea profită de ocazia de a rezolva un caz complicat, chiar dacă asta înseamnă să se asocieze cu vulpoiul şarlatan şi bun de gură Nick Wilde (vocea lui Jason Bateman), pentru a desluşi misterul.

zootropolis

Foto: outnow.ch, AnnArt Gallery 

Categorii Lifestyle