Recomandările A List: evenimentele lunii august

hurts

Summer Well, Anonimul, Ideo Ideis, Spellground, Undercloud: luna august stă sub semnul festivalurilor. Muzică, film, teatru: iată cum arată agenda celor mai cool evenimente din următoarele săptămâni.

Între 8 și 14 august, pasionații de film își dau întâlnire în Delta Dunării pentru cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul. Un loc de poveste, pelicule apreciate la competițiile internaționale, invitați speciali din industria cinematografică: Anonimul se anunță a fi unul dintre cele mai tari evenimente de profil ale anului. Printre filmele proiectate în cadrul festivalului se numără și cele mai bune producții autohtone ale momentului: Dublu, debutul regizoral al lui Catrinel Dănăiață, inclus în competiția Festivalului de Film de la Karlovy Vary, O noapte în Tokoriki, de Roxana Stroe, care a obținut premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul secțiunii Generation 14plus de la Berlinală, Miracolul din Tekir, în regia Ruxandrei Zenide, prezentat în premieră la Festivalul de la Zürich, Sieranevada, filmul lui Cristi Puiu, aflat în competiția Festivalului de Film de la Cannes din acest an (a pierdut trofeul Palme d’Or în favoarea peliculei lui Ken Loach, I, Daniel Blake). Detalii pe www.festivalul-anonimul.ro.

Miracolul din Tekir

Pe 13 și 14 august, ne vedem la domeniul Știrbey, la cea de-a șasea ediție a festivalului Summer Well, pentru a cânta alături de Hurts, The Chemical Brothers, The Neighbourhood, Years & Years, Sundara Karma, Blossoms și mulți alții. Pe lângă zeci de concerte cool, Summer Well înseamnă și activități indoor și outdoor inedite, o zonă de surf (suntem tare curioși cum va arăta!), un food court cu tentații delicioase – totul într-unul dintre cele mai frumoase și verzi locuri din apropierea Bucureștiului. Detalii pe www.summerwell.ro.

summer well

După Summer Well, distracția continuă cu Rihanna, Sia, Steve Aoki, Selah Sue, în Piața Constituției din București, la Zutopia Festival. Rihanna este în plin turneu de promovare a ultimului său album, Anti, iar luna aceasta, pe 14 august, va ajunge pentru prima dată în România pentru un spectacol de zile mari (da, hiturile Work, Kiss It Better și Diamonds sunt incluse în setlist). Pe 15 august ne întâlnim cu Steve Aoki, iar pe 17 august vor urca pe scenă Sia și Selah Sue.

rihanna

La sfârșitul lunii, între 22 și 31 august mai exact, va avea loc Undercloud – Festivalul Internațional de Teatru Independent, aflat la a 9-a ediție. Anul acesta, festivalul aduce șase producții teatrale din Anglia, Franța, Grecia, Republica Moldova, Rusia și Israel, care se vor juca pe scenele de la ARCUB Gabroveni, noua gazdă a Festivalului Undercloud. Printre spectacolele confirmate se numără trilogia The Tragedian, cu Alister O’Loughlin, performance-ul israelian Control Freaks & More și spectacolul de marionete pentru adulți Voix dans le Noir, bazat pe cartea lui Matei Vișniec, invitatul special al acestei ediții. Detalii pe www.undercloud.ro.

control freaks

În această lună, locul pasionaților de filme horror este la… Festivalul de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, primul de acest gen din România, care se va desfășura între 25 și 28 august la Biertan. Timp de patru zile, în satul pitoresc din Transilvania, fanii genului se vor delecta cu povești de groază, petreceri, ateliere fantastice, vânători de fantome, jocuri de tip escape room și bunătăți din zonă, la târgul de produse tradiționale. Filmele vor fi proiectate în Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff, iar festivalul se va încheia cu musicalul The Rocky Horror Picture Show, cu Susan Sarandon și Tim Curry în rolurile principale, peliculă care împlinește 41 de ani. Detalii pe lunaplinafestival.ro.

Între 8 și 14 august, la Alexandria, va avea loc Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis, ediția din acest an având o temă extrem de interesantă: empatia. Empatia este calitatea pe care o avem cu toții și care face parte din umanitatea noastră, doar că, uneori, uităm să o folosim. Empatia este firul roșu care ghidează campania Ideo Ideis de anul acesta – „Facem și noi niște empatie?” – și programul festivalului, care nu include numai spectacole de teatru, ci și ateliere de creație și dezvoltare personală, concerte și proiecții de film în aer liber. Detalii pe www.ideoideis.ro.

Filme, artă culinară, concerte: cea de-a șaptea ediție Divan Film Festival (Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară), eveniment dedicat filmului și bucătăriei din Balcani, va avea loc anul acesta între perioada 20 – 28 august la Craiova și în Portul Cultural Cetate din județul Dolj. La Craiova, proiecțiile vor avea loc în aer liber, în Centrul Vechi, sâmbătă și duminică, 20 -21 august, după care festivalul se va muta pe malul Dunării, în pitorescul Port Cultural Cetate. Ca în fiecare an, de la Divan Film Festival nu vor lipsi concertele și demonstrațiile culinare… pline de savoare. Detalii pe www.divanfilmfestival.ro.

divan

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle